Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter Movies that Matter Festival, 23-31 maart
Koop nu je kaarten voor MtMF18!

Yes! Het is zover: de kaartverkoop voor het Movies that Matter Festival 2018 is gestart. Kaarten koop je online op de filmpagina's of aan de kassa van Filmhuis Den Haag, Spui 191. Hier vind je informatie over de prijzen.

Voel je de keuzestress al opkomen? Geen zorgen, in deze nieuwsbrief brengen we je op de hoogte van nog een aantal highlights uit het programma.

Activist Night

Tijdens de feestelijke Activist Night op woensdag 28 maart om 20.00 uur zetten we de mensenrechtenverdedigers uit het filmprogramma Activist in het zonnetje. Eduard Nazarski (directeur Amnesty International) opent deze avond. Na een spoken word performance door Dean Bowen, reikt de jury onder leiding van Lilianne Ploumen de awards uit. Daarna is de winnende film te zien.

Koop hier je ticket voor de Activist Night
Q&A's en meer...
Behalve de activisten uit het competitieprogramma Activist, kun je op ons festival in gesprek gaan met inspirerende gasten uit binnen- en buitenland. Internationale filmmakers, politici, journalisten, activisten, kunstenaars, opiniemakers en deskundigen nemen deel aan tientallen Q&A’s en debatten. Verder zijn er gratis toegankelijke exposities en livemuziek. 
 
Bekijk de Q&A's en meer
Climate at Stake
In samenwerking met het Ministerie van Buitenlandse Zaken presenteren we op zondag 25 maart Climate at Stake: drie films over de gevolgen van klimaatverandering op de leefomstandigheden van mensen wereldwijd. De dag wordt officieel geopend door de eregast van het festival, Kumi Naidoo, voormalig directeur van Greenpeace. We vertonen de films Anote's ArkGuardians of the Earth en Thank You for the Rain, met bij elke film een inleiding of nagesprek met de maker of expert. 

Lees meer over deze dag en koop je kaartjes.
 

Food for the Future

Het produceren van voedsel kost veel grondstoffen en is belastend voor het milieu. Daarnaast blijft de wereldbevolking groeien. Als consument kun je een verschil maken door te kiezen voor lokaal, duurzaam geproduceerd eten. Op zondag 25 maart om 15.30 uur proef je in de foyer van Theater aan het Spui gratis hapjes van duurzame Haagse initiatieven; zij vertellen je ondertussen meer over hun projecten.

Festivalkrant

De festivalkrant, boordevol praktische informatie over het festival, zoals korte beschrijvingen van alle films, een blokkenschema, achtergrondartikelen en interviews, is deze week verschenen als special bij dagblad Trouw. Wil je hem met de post thuis ontvangen? Schrijf je dan voor 16 maart in via deze link en wij sturen hem gratis naar je toe! Liever online lezen? Kijk dan hier. 

Students' Choice
In de Students' Choice-competitie kiest een jury van internationale studenten de winnaar van de Students’ Choice Award. Zij nomineerden de films Ask the Sexpert, I Am Not a Witch en Tehran Taboo. Van de laatste twee zijn er vertoningen (23 en 25 maart) voor studenten voor €5 en Ask the Sexpert zie je als onderdeel van DECODED | Sex Matters op vrijdag 30 maart mede georganiseerd door CJP.
Spijkers met Koppen

Het cabareteske BNNVARA-radioprogramma Spijkers met Koppen van Felix Meurders en Dolf Jansen verwisselt op zaterdag 24 maart van 12-2 uur de Utrechtse locatie voor het bruisende Haagse Theater aan het Spui. Met cabaret van Roel Bloemen, Tim Kamps, Patrick Nederkoorn en Hanneke Drenth en columns van Emilio Guzman en Ivo Victoria. De opnames zijn in de foyer. Toegang is gratis.

VR Experience
Zwem mee met dolfijnen in The Click Effect en duik naar het koraalrif in de virtuele versie van de documentaire Chasing Coral. We tillen je filmbeleving naar het volgende level in onze gratis VR-filmprogramma’s. In VR Feest aan Zee (Den Haag viert in 2018 met Feest aan Zee de vriendschap met de Noordzee) bieden we je een onvergetelijke ervaring. Meer VR-films beleef je in de foyer van Theater aan het Spui, zoals de festivalpremière van Meet the Soldier, over het creëren van empathie tussen vijanden.
 
Music that Matters
Geen festival zonder muziek. Op het MtMF kun je iedere avond terecht voor fijne tunes van dj’s of livemuziek van leuke bandjes. Dus get your groove on bij de energieke garage rock van de Afterpartees op 24 maart, dans op 28 maart met ons mee op de funky beats van de Haagse band Muji Roux en geniet van de Gambiaanse muziek van Boka de Banjul op 29 maart.  
Op 24 maart zie je een live optreden van voormalig Osdorp Posse-voorman Def P. Hij maakte speciaal voor de nieuwe film Onderkomen van Jacqueline van Vugt een nummer. Na afloop van de wereldpremière van de film treedt hij samen op met Ghullam, die in de film te zien is. 
Slotfilm en Feest
Het festival is nog niet begonnen, maar toch wijzen we je graag alvast op het slotfeest en de slotfilm. Een mooi en geslaagd festival sluiten we namelijk spetterend af. Op zaterdag 31 maart nodigen we je uit met ons mee te swingen op de aanstekelijke Rock & Roll van de Dawn Brothers. Zij laten zich inspireren door muzikanten als CCR, The Rolling Stones en Otis Redding. Bewaar je filmkaartje goed, want deze geeft je gratis toegang tot het slotfeest.

Op deze avond zie je ook de slotfilm Sergio and Sergei over de bijzondere vriendschap tussen de Cubaanse radioamateur Sergio en de in de ruimte gestrande kosmonaut Sergei.
Amnesty  vfonds   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube