Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter Movies that Matter nieuwsbrief mei
Maand van de vrijheid

Vrijheid is niet vanzelfsprekend. Daarom staat 4/5 mei in het teken van herdenken en vieren. Op 4 mei herdenken we Nederlandse oorlogsslachtoffers. Op 5 mei vieren we dat we vrij zijn.

Op bevrijdingsdag presenteert Movies that Matter op het Vrijheidsfestival in Amsterdam vijf films die ons laten nadenken over de wereld om ons heen. Meer hierover in deze nieuwsbrief.

'#chicagogirl' in On Tour

#chicagogirl won op het Movies that Matter Festival 2014 de Students' Choice Award. Vanaf 6 mei toert de film door dertien steden in Nederland, in combinatie met een inleiding of naprogramma. De in de film geportretteerde activiste Ala'a Basatneh was een van de A Matter of ACT gasten tijdens het festival. Kijk hier voor vertoningsdata en tijden.

'Last Hijack' in de bios

De documentaire Last Hijack in nu de bioscoop te zien. De film ging op het Movies that Matter Festival 2014 in wereldpremière.
Lees hier het interview dat de festivaldagkrant Daily Matters had met makers Femke Wolting en Tommy Pallotta.

MTM @ Vrijheidsfestival

Op 4 mei herdenken we Nederlandse oorlogsslachtoffers. Op 5 mei vieren we dat we vrij zijn. Movies that Matter presenteert daarom op bevrijdingsdag, tijdens het Vrijheidsfestival in Amsterdam vijf films die ons laten nadenken over de wereld om ons heen.

16.00 uur Arigato & De Club van Lelijke Kinderen 17.00 uur Wadjda 19.00 uur Miele 21.00 uur The Act of Killing

Waar: Bioscoop Het Ketelhuis op het Westergasterrein Wanneer: maandag 5 mei Entree = GRATIS!

Movies that Matter ondersteunt FiSahara

Van 29 april t/m 4 mei 2014 vindt de elfde editie van het Internationaal Filmfestival van Westelijk Sahara (FiSahara) plaats in Dakhla, het meest afgelegen vluchtelingenkamp voor de ontheemde Sahrawi bevolking van Algerije.

Het filmfestival heeft als doel het isolement van de Sahrawi bevolking te doorbreken en is sinds 2013 lid van het Human Rights Film Network. A Matter of ACT, het programma van Amnesty International op het Movies that Matter Festival ondersteunt het FiSahara festival 2014.

Food Film Festival

Het Food Film Festival is een driedaags festival waar je je volledig kunt onderdompelen in de wereld van eten. Het FFF vindt plaats op 9, 10 en 11 mei en vertoont onder meer de documentaire A River Changes Course, die ook op het Movies that Matter Festival in maart te zien was.

Filmrelease

In het waargebeurde The Railway Man speelt Oscarwinnaar Colin Firth de rol van Eric Lomax, een Britse legerofficier die tijdens de Tweede Wereldoorlog als Japanse krijgsgevangene moest werken aan de Birma-spoorlijn. Decennia later besluit hij op zoek te gaan naar zijn martelaars om bevrijd te worden van zijn oorlogsverleden. De speelfilm is vanaf 1 mei in de bioscoop te zien.

Steun Movies that Matter
Vindt u het ook van groot belang dat Movies that Matter films blijft vertonen die ogen openen, in binnen en buitenland en op scholen? Steun dan Movies that Matter met een bijdrage. Via deze link kunt u uw bijdrage overmaken. Wij danken u hartelijk hiervoor!
 
Logo Amnesty International  vfonds logo nieuw   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube