Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter 23-31 maart
in Den Haag
De kaartverkoop van MtMF18 is gestart!

Beste bezoeker van het Movies that Matter Festival,

Namens Movies that Matter en Filmhuis Den Haag brengen we je bij deze graag op de hoogte dat de kaartverkoop voor het Movies that Matter Festival 2018 gestart is! Kaarten koop je online op de filmpagina's of aan de kassa van Filmhuis Den Haag, Spui 191.

Van vrijdag 23 tot en met zaterdag 31 maart vindt het festival weer plaats in Den Haag, Internationale stad van Vrede en Recht. Negen dagen lang bieden Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui podium aan rond de zeventig spraakmakende films, in combinatie met nagesprekken en debatten. Daarnaast kun je de hele week terecht voor exposities, VR films, live muziek, lekker eten en nog veel meer. Hieronder een greep uit het programma.

Koop nu je kaartjes!
Best of #MtMF18

Kun je tijdens het festival maar op één dag naar Den Haag komen? Koop dan een ticket voor de Best of #MtMF18 om het meeste uit je bezoek te halen! Op zaterdag 31 maart zie je drie prijswinnende films voor maar € 25. We vertonen op deze dag de winnaar van de Activist competitie, de BNNVARA-publieksprijswinnaar en de winnaar van de Students' Choice Award. Kun je op zaterdag 31 maart niet naar Den Haag komen? Geen probleem: het laatste festivalweekend gaat de dag ook On Tour met een drietal mooie films in zes filmtheaters door heel Nederland.

Tickets
Activist

In Activist (voorheen A Matter of ACT) zie je acht bijzondere documentaires over het werk en leven van mensenrechtenverdedigers. De activisten uit de films zijn (waar mogelijk) aanwezig op het festival. Tijdens de feestelijke Activist Night op woensdag 28 maart om 20.00 uur zetten we ze in het zonnetje. Eduard Nazarski (directeur Amnesty International) opent deze avond. Na een spoken word performance door Dean Bowen, reikt de jury onder leiding van Lilianne Ploumen de awards uit. Daarna is de winnende film te zien.

Bekijk de activisten van dit jaar
Dutch Movies Matter

Nieuw dit jaar is het programma Dutch Movies Matter, waarin geëngageerde documentaires van eigen bodem in de spotlight staan. Op donderdag 29 maart is er een speciale vertoning in samenwerking met Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF van de film A Stranger Came to Town van Thomas Vroege. Na afloop is er een nagesprek met twee Syrische studenten over de oorlog in hun land en toekomst in Nederland. De film wordt ingeleid door UAF-directeur Mardjan Seighali. 

Bekijk de Dutch Movies Matter selectie
Filmhuis Den Haag Presents

Naast dat Filmhuis Den Haag als locatie voor het festival fungeert, presenteren zij ook een aantal film in de traditie van hun programmering. Zo zie je op de laatste maandagavond van de maand (26 maart) net als gewoonlijk een LGBT-film, ditmaal het Zuid-Afrikaanse The Wound. Daarnaast vindt op 24 maart de Filmfocus: Beauty and the Dogs plaats, waarbij een inleiding met Gerlinda Heywegen en een nagesprek je tot een bewustere kijkervaring brengt. 

Meer over Filmhuis Den Haag Presents
Amnesty  vfonds   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube