Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter 23-31 maart in
Den Haag
Vrijdag gaan we van start

Nog een paar dagen en dan barst het Movies that Matter Festival 2018 los!

Vrijdag 23 maart openen we de tiende Haagse editie van het festival met de thriller Aus dem Nichts van Fatih Akin. Daarna kun je tot en met zaterdag 31 maart naar ruim zeventig spraakmakende speelfilms, documentaires, nagesprekken masterclasses, expo's muziek en meer.
Nog geen keuze gemaakt? Bekijk hier het filmprogramma en alle naprogramma's.

MtM x Go Short

Ben je toe aan wat afwisseling na het zien van een week vol feature films? Publicist en filmmaker Beri Shalmashi stelde een short film programma samen, dat we in samenwerking met Go Short vertonen op vrijdag 30 maart om 19.00. Voorafgaand vertelt Shalmashi hoe zij als gastcurator tot de samenstelling van dit bijzondere programma is gekomen.

Tickets
Laat je verrassen!

Moeite met een keuze maken uit het filmprogramma? Laat je dan verrassen door naar de Amongst Friends sneak preview te komen op maandag 26 maart om 21.15 tijdens het festival! We vertonen een unieke film die je verder niet tijdens het festival kan zien.

Tickets
Kumi Naidoo

Eregast Kumi Naidoo is aanwezig voor een inleiding en Q&A bij de vertoning van de Activist film Silas op zaterdag 24 maart om 21.15. Naidoo, voormalig directeur van Greenpeace International en aanstaande secretaris-generaal van Amnesty International, praat met Liberiaanse grassrootsactivist Silas Siakor over illegale ontbossing en palmolie.

Tickets
Winactie MtMF @ Picl

Ook dit jaar zijn er weer een aantal bijzondere festivalfilms op thuisbios Picl te zien, dus als je meer movies that matter wilt óf je hebt geen tijd om naar Den Haag te komen, kun je toch nog een beetje het festival in huis halen.

Te zien zijn Una Mujer FantasticaThe Bastard en I Am Not Your Negro.

We mogen vijf gratis Picl vertoningen weggeven! Wil jij een van deze films al kijken voor het festival van start gaat? Stuur dan een mailtje naar info@moviesthatmatter.nl o.v.v. Winactie Picl en zeg ons welke film je wilt zien en waarom.

Masterclasses

Ieder jaar presenteren we op het festival verschillende masterclasses: filmmakers, journalisten en experts vertellen je meer over hun werkwijze en geven je een kijkje achter de schermen van hun werk. Zo vertellen filmmakers Ester Gould en Sarah Sylbing je tijdens de Masterclass Schuldig hoe je een spannende, meeslepende documentaireserie maakt over een lastig en saai onderwerp. Zij maakten de populaire docuserie Schuldig (HUMAN), die eerder te zien was bij de NPO. Meer weten over hoe zij te werk gingen? Kom dan naar de Masterclass Schuldig.

Je kunt gratis naar de Amnesty masterclass en naar de Camera Justitia masterclass.

Voor €5 naar het festival

Studenten kunnen de festivalfilms die de Students' Choice jury heeft geselecteerd voor 5 bekijken tijdens de Students' Choice screenings! Zo kun je op de eerste festivalvrijdag naar I Am Not a Witch, een bizar, surreëel verhaal met gitzwarte humor over heksenvervolging in Zambia, en op zondag 25 maart om 18.45 naar de Iraanse animatiefilm Tehran Taboo. De eigengemaakte human rights short films van de jury zijn te zien tijdens KABK Preps Takes Over avond.

Heb je een CJP-pas? Dan bezoek je de DECODED | Sex Matters avond op vrijdag 30 maart voor €10. We starten de avond met een korte film, gevolgd door de highlights uit het theaterstuk SEXIETY en met als klapper op de vuurpijl de komische documentaire Ask the Sexpert.

Filmprofessionals in spe onder 26 jaar kunnen op Goede Vrijdag de hele dag workshops en masterclasses volgen tijdens de MovieZone Talent Day.

Politieke Filmquiz

Heb jij je kennis over dictators, presidenten, vrijheidsstrijders, democratie én film paraat?  Geef je dan nu samen met je vrienden op voor de eerste De Politieke Filmquiz van Movies that Matter en Jong Nieuwspoort op maandag 26 maart vanaf 20:45 uur.

Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar j.slot@moviesthatmatter.nl onder vermelding van "De Politieke Filmquiz". Vermeld alvast je teamnaam en het aantal teamleden (max. 5).

Lees meer
Expo's

De expositie I'm So Angry over roemruchte revoltes en revoluties die de geschiedenis van Europa mede bepaalden, is tijdens het festival te zien in de foyer van het Theater aan het Spui, met op de laatste festivaldag een gratis workshop.

Artefact maakte in samenwerking met Stroom Den Haag een installatie bij The Congo Tribunaleen film van Milo Rau die is op het festival te zien in de Camera Justitia competitie.

Bekijk alle expo's
Amnesty  vfonds   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube