Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter Nieuwsbrief april
Bedankt!

Helaas zit het er alweer op! Wij kijken met trots terug op een geslaagd festival, waarmee we een recordaantal van 27.000 bezoekers trokken! Wij danken van harte het publiek, onze gasten, de 126 vrijwilligers, stagiairs, samenwerkingspartners en financiers voor het mogelijk maken van deze mooie week.

Zet vast in je agenda: de volgende editie van het festival vindt plaats van 22 t/m 30 maart 2019.

Winnaars MtMF18

Het festivalpubliek bekroonde de documentaire City of Joy met de BNNVARA-publieksprijs. Deze inspirerende film vertelt het verhaal van Congolese vrouwen en meisjes die slachtoffer waren van verkrachting tijdens het conflict in de Democratische Republiek Congo. De prijs bestaat uit een geldbedrag van € 5.000 en gaat naar filmmaker Madeleine Gavin.

De Gouden Vlinder en € 5.000 in het nieuwe competitieprogramma Dutch Movies Matter ging naar filmmaker Floris-Jan van Luyn voor zijn documentaire The Bastard.

De mensenrechtenprijs van het festival, bestaande uit de Gouden Vlinder en € 5.000 ging naar activist Jaha Dukureh uit de film Jaha’s Promise. De Activist Documentary Award, bestaande uit de Gouden Vlinder en € 5.000, ging naar filmmaker Joe Piscatella voor zijn film Joshua: Teenager vs. Superpower.

De Camera Justitia Award, bestaande uit de Gouden Vlinder en € 5.000 euro voor de beste film uit de Camera Justitia competitie ging naar filmmaker Alberto Arnaut voor zijn documentaire Armed to the Teeth.

Bekijk de overige Award winnaars van MtMF18. En bekijk ook de foto's, een videoverslag van Den Haag FM en lees een terugblik.

On Tour
In april toert de festivalfilm Beauty and the Dogs langs 18 filmtheaters door heel Nederland. De film is te zien in combinatie met een inleiding of nagesprek.
Tijdens een studentenfeest in Tunis ontmoet Mariam de mysterieuze Youssef. Als ze samen het feest verlaten, begint er een lange nacht waarin Mariam zal moeten vechten voor haar rechten en waardigheid in een corrupt systeem. 
 
Waar & wanneer
MtM & NPO 2doc

Tijdens het Movies that Matter Festival waren veel belangrijke documentaires te zien. Zoveel, dat je het misschien niet hebt gered om ze allemaal te bekijken. Wees niet getreurd, verschillende films worden later op 2Doc uitgezonden! Zoals Het Schoonmakersparlement van Leon Verdonschot, die in première ging op het festival en bij NPO 2 te zien is op 16 april. 

Bekijk festivalfilms op NPO 2doc
Win vrijkaarten voor EYE

Ieder jaar reikt Eye de Eye Art & Film Prize uit aan een kunstenaar, wiens werk zich op het snijvlak tussen film en kunst bevindt. Van 24 maart tot 27 mei is het werk van de afgelopen drie winnaars te zien in Eye, waaronder dat van de Chinese maker Wang Bing (1967, China). Op 10 april organiseert Eye een speciale avond rondom zijn werk als aanvulling op de tentoonstelling. Gastspreker en ex-China correspondent Bettine Vriesekoop presenteert de avond.
Wij mogen een aantal vrijkaarten verloten voor deze tentoonstelling. Stuur eem e-mail o.v.v. Eye Art & Film Prize’ naar info@moviesthatmatter.nl en misschien ben jij een van de gelukkige winnaars!

MtM & Cinetree

Cinetree is een online platform dat een maandelijkse selectie biedt aan 'films die je gezien moet hebben' en maakt met de winst nieuwe films en documentaires mogelijk.

De films en documentaires op Cinetree worden geselecteerd door toonaangevende curatoren zoals Humberto Tan, Adriaan van Dis en ook door onze eigen artistiek directeur Dirk van der Straaten. Elke week maken deze curatoren een selectie uit het enorme aanbod aan films. Movies that Matter heeft een eigen Cinetree-omgeving. Bekijk hier welke Movies that Matter er te zien zijn.

Nog geen lid? Klik hier om je aan te melden.

Stage vacatures

Ben jij een filmliefhebber in hart en nieren, of heb je juist meer met maatschappelijke thema's? Of vind je film en engagement de perfecte combi? In alle gevallen ben je bij ons aan het juiste adres. We hebben namelijk per direct verschillende leuke stageplaatsen. Zo kun je aan de slag op de Educatie-afdeling; bij Marketing & Communicatie of bij International Support. Zoek je zelf geen stage, maar ken je wel iemand die op zoek is? Stuur deze mail dan door!

Bios releases

Voor wie ze gemist heeft op het festival: deze maand zijn er maar liefst vijf Movies that Matter te zien in de bios: vanaf 5 april kun je naar de ontroerede speelfilm Une saison en France. Vanaf 12 april is Foxtrot te zien. Beauty and the Dogs toert in april door heel Nederland in Movies that Matter On Tour, maar draait vanaf 19 april ook regulier. Vanaf 26 april kun je genieten van de humoristische documentaire So Help Me God, die tijdens het festival te zien was in competitieprogramma Camera Justitia.

Amnesty  vfonds   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube