Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter Nieuwsbrief mei
Vrijheid

Mei staat traditioneel in het teken van herdenken en vieren. Op 4 mei herdenken we oorlogsslachtoffers en op 5 mei vieren we onze vrijheid. Om stil te staan bij het belang van vrede en democratie, organiseren we op 5 mei samen met de Bildung Academie en Cinetol voor het eerst een filmavond met vrijheidsmaaltijd. 

Verder zie je deze maand de festivalfilms Onderkomen in On Tour, Piripkura bij De Correspondent en zijn er mooie movies that matter te zien in de bios.

Vrijheidsmaaltijd en film: JOSHUA: TEENAGER vs. SUPERPOWER

Op 5 mei organiseren wij samen met de Bildung Academie en Cinetol voor het eerst een avond met film en een vrijheidsmaaltijd. Deze avond staat in het teken van verhalen over vrijheid, democratie en verzet. We vertonen op deze avond de MtMF18 awardwinnaar Joshua: Teenager vs. Superpower. Daarnaast zijn er verdiepende gesprekken, Bildung oefeningen en een gezamenlijke maaltijd. Breng je eigen lievelingseten mee, zodat je deze kan delen met anderen!

LEES MEER
ONDERKOMEN in MtM On Tour

In mei brengen we de festivalfilm Onderkomen naar 18 filmtheaters door heel Nederland. Deze bijzondere documentaire van de Nederlandse regisseur Jacqueline van Vugt ging afgelopen maart in première op het Movies that Matter Festival in Den Haag. 

Ghullam, Keiber en Noori waren minderjarig toen ze, zonder ouders, van Afghanistan naar Nederland vluchtten. Inmiddels zijn ze al jaren in afwachting van een verblijfsstatus en wonen ze in een vervallen sloopflat vlakbij Maastricht. Drie gepensioneerde Maastrichtenaren trekken zich het lot van de jongens aan en bieden ze hulp in de vorm van advies, afleiding en dagelijkse boodschappen.

PIRIPKURA bij De Correspondent

Heb je de prachtige docu Piripkura gemist op het Movies that Matter festival! Niet getreurd: hij is vanaf vandaag t/m woensdag 2 mei te zien bij De Correspondent.

Alleen door aan te tonen dat de enige twee Piripkura-indianen er nog leven, kan hun leefgebied in de Amazone worden beschermd. Jair Candor, coördinator van de Brazilian National Indian Foundation, onderneemt een expeditie naar de jungle, op zoek naar de twee mannen. Hun belangrijkste bezit is een fakkel die in 1998 is aangestoken en sindsdien niet meer is uitgegaan. Het gebied wordt omringd door houtzagerijen. De uitbreiding daarvan is bijna onontkoombaar en wordt met geweld bevochten.

We Need You!

Zonder de hulp van enthousiaste en hard werkende stagiairs en vrijwilligers zouden we ons werk niet kunnen doen. We hebben jou nodig! Zoek je een leuke en uitdagende stage? Kijk dan snel bij onze stage vacatures: op bijna alle afdelingen zijn momenteel stageplaatsen beschikbaar.

Bios Releases

Ook deze maand zijn er weer veel movies that matter in de bios te zien: Vanaf 3 mei kun je de films A Man of Integrity, Tanzania Transit en The Death of Stalin gaan kijken. En vanaf 10 mei is de nieuwe Wes Anderson-film Isle of Dogs te zien. The Cleaners zie je vanaf 17 mei.

Amnesty  Vfonds logo   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube