Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter juni 2018
Op de Vlucht

Op woensdag 20 juni is het Wereldvluchtelingendag en staan we stil bij de miljoenen mensen die wereldwijd gedwongen zijn huis en haard te verlaten. Kom op deze dag naar Pakhuis de Zwijger voor een gratis vertoning van twee prachtige films met naprogramma (i.s.m. UNHCR). Of loop mee met de nachtelijke wandeltocht tijdens de Nacht van de Vluchteling. 

Verder in deze nieuwsbrief de mogelijkheid om zelf een filmavond over vluchtelingen te organiseren én een mooie winactie! 

MtM & UNHCR

De ontroerende documentaire Watani My Homeland laat door de ogen van kinderen zien hoe het is om in oorlog te leven, te moeten vluchten en in een nieuw land een bestaan op te bouwen. 

In het kader van de Wereldvluchtelingendag op woensdag 20 juni organiseren we in samenwerking met UNHCR een programma rond de vluchtelingenkwestie. Op deze avond zijn de korte film Dream Diaries en de festivaldocu Watani My Homeland te zien. Na afloop is er een nagesprek met een UNHCR-medewerker en Mahmoud Othman, de cameraman van Watani My Homeland.

Houd onze website in de gaten voor meer info
MtM À LA CARTE

Wil jij zelf een bijzondere avond organiseren met een film over vluchtelingen? Dat kan! Met Movies that Matter à la Carte organiseer je kosteloos je eigen film- & verdiepingsprogramma. Het enige wat je hoeft te doen is een film uit het menu te kiezen, een locatie te regelen en gasten uit te nodigen. Denk bijvoorbeeld aan de ontroerende Nederlandse speelfilm Exit over de harde werkelijkheid van het uitzetbeleid. 
Let op: deze films zijn alleen bedoeld voor non-commerciële vertoningen. 

Lees meer over à la Carte
NACHT VAN DE VLUCHTELING

Hoe ver ga jij uit angst voor oorlog en geweld?

In het holst van de nacht van 16 op 17 Juni lopen duizenden deelnemers een 40 kilometer lange sponsorloop, een initiatief van Stichting Vluchteling. Het doel is een zo hoog mogelijk bedrag ophalen voor noodhulp aan ontheemden en vluchtelingen in de regio, maar ook voor mensen die wereldwijd op de vlucht zijn voor oorlog, conflict en onderdrukking.

Loop mee
Win kaarten voor LEAN ON PETE

In de film Lean on Pete maken we kennis met de vijftienjarige Charley Thompson. Hij is op zoek naar vastigheid in zijn leven; als zoon van een alleenstaande vader met tijdelijke baantjes kent hij weinig zekerheden en is hij vaak op zichzelf aangewezen. Wanneer ze naar Portland verhuizen, hoopt hij op een nieuwe start. Charley vindt er werk bij Del, een doorgewinterde paardentrainer die met races zijn geld verdient, en sluit vriendschap met het versleten renpaard Lean on Pete. Wanneer Del zijn paard naar de slacht wil sturen, gaat Charley er met Pete vandoor.

Benieuwd naar deze film? Wij verloten 2 x 2 vrijkaarten voor de speciale Cinetree x Imagine voorpremière van Lean on Pete op 30 Mei. Onze artistiek directeur Dirk van der Straaten verzorgt de inleiding. Je maakt kans op 2 vrijkaarten door op onze facebook de persoon te taggen die je graag mee zou nemen en ons te vertellen waarom je graag naar deze film wilt.

STAGE VACATURES

Ben je op zoek naar een stage en heb je een voorliefde voor films en affiniteit met maatschappelijke thema's? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij zijn namelijk per september op zoek naar enthousiaste stagiares die ons leuke team komen versterken. Zo kun je aan de slag bij o.a. Educatie, Events & Advies en Marketing & Communicatie.

Lees meer
BIOS Releases

Ook in juni zijn er weer genoeg films om naar uit te kijken. Zo is de film Utoya, 22 Juli gefilmd in één ononderbroken shot, vanaf 14 juni te zien in de bioscoop. Ook kan je vanaf 21 juni naar de Camera Justitia titel The Third Murder  een film over een advocaat en zijn zoektocht naar de waarheid, die gaanderweg zijn vertrouwen in het recht verliest. Vanaf 28 juni is de festivalfilm Zagros te zien.

Amnesty  vfonds   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube