Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter juli 2018
AIDS 2018

26 jaar geleden vond in Amsterdam het grootste congres op gebied van hiv en aids plaats. Van 23 t/m 27 juli is onze hoofdstad wederom de plek waar de internationale conferentie neerstrijkt. In de RAI worden 18.000 deelnemers van over de hele wereld verwelkomd. Movies that Matter is er ook bij met een bijzonder en gratis toegankelijk filmprogramma. 

Meer movies that matter zie je deze maand bij onder meer De Groene Amsterdammer en in de bios. Of win de dvd van openingsfilm Aus dem Nichts!

Movies that Matter op AIDS 2018

Van 23-27 juli vindt in de RAI in Amsterdam AIDS 2018 plaats. Op deze conferentie komen wetenschappers, beleidsmakers, activisten en politici van over de hele wereld samen. Het doel is om plannen te maken over hoe AIDS voorgoed te verslaan. In Amsterdam worden allerlei activiteiten georganiseerd en op het congres is er een publiekstoegankelijk programma onder de naam The Global Village. Van 23 t/m 26 juli presenteren wij vier bijzondere films die aansluiten bij deze conferentie. Voorafgaand aan de vertoningen zijn er inleidingen. Het programma is gratis toegankelijk.

LEES MEER
WINACTIE AUS DEM NICHTS

De spannende speelfilm Aus dem Nichts opende afgelopen maart het MtMF 2018 in Den Haag. Heb je hem gemist of wil je hem nog een keer zien? Dan heb je geluk, want de film wordt deze maand op dvd uitgebracht. In samenwerking met Cineart verloten wij 3 exemplaren. Stuur voor 6 juli een e-mail naar info@moviesthatmatter.nl en wie weet ben jij de gelukkige winnaar!

BIOSRELEASES

Ook juli biedt weer voldoende mooie, nieuwe biosreleaes. Wij tippen de films El Presidente en Kings; vanaf 19 juli te zien. Vanaf 26 juli kun je The Road to Mandalay bekijken, over het aangrijpende verhaal van Lianqing, een van de miljoenen Birmezen die hun thuisland ontvluchten op zoek naar een beter bestaan elders.

VACATURES

De Movies that Matter On Tour commissie is op zoek naar nieuwe leden en een voorzitter. In Kriterion, Amsterdam is iedere maand een van onze On Tour films te zien. De commissieleden zijn verantwoordelijk voor het naprogramma, nodigen gastsprekers uit en zorgen voor de lokale communicatie. Meer informatie over deze en andere vacatures vind je hier.

DE GROENE AMSTERDAMMER: ASK THE SEXPERT

De Groene Filmclub is het online filmplatform van weekblad De Groene Amsterdammer, met iedere maand een documentaire over een actueel thema. Voor abonnees (of proef-abonnees) is van 10-31 juli de documentarie Ask the Sexpert te zien, humoristisch portret van de 93 jaar oude dokter Mahinder Watsa: dé man achter de superpopulaire column ‘Ask the Sexpert’ in de Indiase krant Mumbai Mirror. Watsa bespreekt daarin openhartig seksualiteit en de do’s en don’ts van het in India zeer beperkt besproken en door taboes omgeven thema seks. 

Amnesty  vfonds   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube