Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter Movies that Matter op AIDS 2018
Movies that Matter op AIDS 2018

Van 23-27 juli vindt in de RAI in Amsterdam AIDS 2018 plaats. Op deze de conferentie komen wetenschappers, beleidsmakers, activisten en politici van over de hele wereld samen. Het doel is om plannen te maken over hoe aids voorgoed te verslaan.

In Amsterdam worden er allerlei activiteiten georganiseerd en op het congres is er een publiekstoegankelijk programma onder de naam The Global Village. Van 23-26 juli presenteren wij vier bijzondere films die aansluiten bij de conferentie. Voorafgaand aan de films zijn er inleidingen. Het programma is gratis toegankelijk en Engels gesproken.

The Global Village is te vinden in Hal 5 en Amtrium in RAI. De films zijn te zien in L103-L104 op de eerste verdieping van Amtrium. Het programma is gratis toegankelijk en Engels gesproken. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus wees op tijd.

De Movies that Matter vertoningen worden mede mogelijk gemaakt door AFEW en CLUB CHURCH.

Kiki

Maandag 23 juli - 17.15 uur
De flamboyante 'voguende' jeugd uit de Kiki-scene in New York maakt deze kleurrijke docu vol veren, pruiken en glitters tot een visueel spektakel. Tegelijkertijd is het schrijnend
om te zien hoe de LGBTQ-jongeren worden gediscrimineerd en verstoten.

De inleiding wordt verzorgd door Maarten Stoltz, programma-coördinator bij Movies that Matter.

The Lucky Specials

Dinsdag 24 juli - 18.30 uur
Gitarist Mandla werkt overdag als mijnwerker in een stoffig stadje in het zuiden van Afrika, ’s avonds speelt hij gitaar in de coverband The Lucky Specials. Hij droomt ervan om het te maken in de muziekindustrie, maar een tragedie strooit roet in het eten. Mandla en zijn vriend Nkanyiso zetten alles op alles om toch hun dromen na te jagen.

Inleiding door Emily T. Blitz, directeur Conferences and Summits bij THE UNION.

i.s.m. THE UNION: International Union Against Tuberculosis and Lung Disease en KNCV Tuberculosefonds.

Who's Gonna Love me Now?

Woensdag 25 juli - 18.30 uur
Wanneer de Israëlische Saar Maoz ontdekt dat hij seropositief is, besluit hij weer contact te zoeken met zijn familie in Israël, die hem jaren eerder de rug toekeerde. Hij wordt daarbij gesteund door zijn vrienden uit het London Gay Men's Chorus, 

Inleiding door Dirk van der Straaten, artistiek directeur van Movies that Matter.

Little Heaven

Donderdag 26 juli - 18.30 uur
De kinderen van het Ethiopische weeshuis Little Heaven krijgen op hun dertiende verjaardag te horen dat ze hiv hebben. Dat betekent echter niet dat ze bij de pakken neer gaan zitten. Confronterend verhaal dat, dankzij de energie en vitaliteit van de kinderen en hun begeleiders, nooit volkomen uitzichtloos wordt.

Inleiding door Mercy Ngulube, jonge anti-AIDS activist en zelf slachtoffer van AIDS.

Amnesty  vfonds   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube