Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter September 2018
Filmfan

Goed nieuws voor fans van de kwaliteitsfilm: op het nieuwe platform CineMember kun je al je favoriete filmhuisfilms terugzien. Movies that Matter heeft een eigen pagina op CineMember met een selectie van de beste geëngageerde films uit de catalogus. Wil jij gratis films kijken op CineMember? Lees dan snel verder.
Ook geven we deze maand bioscoopkaartjes weg voor 3 Faces, de nieuwe film van de Iraanse filmaker Jafar Panahi. Dus berg maar op die bikini en laat de koude dagen maar komen!

MOVIES THAT MATTER X CINEMEMBER

CineMember is het nieuwe online platform voor de kwaliteitsfilm. Vanaf nu zie je ook movies that matter op CineMember, want we hebben er onze eigen pagina! Voor €9,99 per maand heb je toegang tot meer dan 500 kwaliteitsfilms.

Iets voor jou? Wij mogen maar liefst 2 x 3 maanden gratis kijken weggeven! Laat ons weten welke film jij graag zou willen kijken op CineMember door een mailtje te sturen naar info@moviesthatmatter.nl en wie weet ben jij de gelukkige winnaar!

Roze filmavond

Voetbalfanclub de Roze Règâhs is 100% voor ADO Den Haag, en 100% tegen homofobie. Ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan van de club is er op  donderdag 6 september om 19.00 uur in Filmhuis Den Haag een gratis toegankelijke filmavond over homofobie en homo-acceptatie in het voetbal. 

I love Hooligans is een animatie-docu over een homoseksuele voetbalhooligan. In Wonderkid zien we een voetbalprof die graag uit de kast zou willen komen, maar aarzelt uit angst niet geaccepteerd te worden. In Heroes of Football volgen we mannen en vrouwen binnen de voetbalwereld die uit de kast komen.

Barbara Barend presenteert de avond en gaat in gesprek met de makers van de films.

LEES MEER
Première El Dorado

El Dorado toont hoe een lokale Griekse gemeenschap zich verzet tegen de komst van het Canadese mijnbedrijf El Dorado Gold. Het zeer omvangrijke mijnbouwproject in het noorden van Griekenland levert grote schade op voor mens en milieu, maar wordt gesteund door de Griekse overheid en de EU. De film kwam tot stand nadat SOMO in 2015 een onderzoek publiceerde naar de gangen van El Dorado Gold, dat zich tevens schuldig maakte aan belastingontduiking. 

In samenwerking met SOMO vertonen wij op woensdag 12 september de première van de docu El Dorado in Pakhuis de Zwijger. Na afloop gaan we in gesprek met o.a. regisseur Leopold Helbich, over lokaal verzet tegen grote projecten, waarbij overheid en grote bedrijven onder een hoedje spelen.

LEES MEER
win kaarten voor 3 FACES

In de nieuwe film 3 Faces van de Iraanse regisseur Jafar Panahi ontvangt een beroemde Iraanse actrice een verontrustende videoboodschap van een jong meisje. Niet wetend of ze gemanipuleerd wordt of niet, vraagt ze haar goede vriend, regisseur Jafar Panahi, om raad. De film is vanaf vandaag te zien in de Nederlandse filmtheaters.

Filmdistributeur IMAGINE geeft 2x2 vrijkaarten weg voor Movies that Matter-nieuwsbrieflezers. De snelle beslisser wint, dus stuur z.s.m. een mailtje naar info@moviesthatmatter.nl o.v.v. Winactie 3 Faces en vermeld in de mail je naam en adres. Winnaars ontvangen de vrijkaarten per post.

 

biosreleases

Vanaf 6-9 is de aangrijpende docu Rabot in de bios te zien, over de bewoners van een vervallen woontoren in Gent. Zij worden gefilmd in de maanden voorafgaand aan de sloop van de toren. I Am Not a Witch won op het MtMF18 de Students' Choice Award en is vanaf 13-9 in de bios te zien. Vanaf 20-9 is zie je The Children Act, over Fiona Maye (Emma Thompson), een gerespecteerd rechter is van het Hooggerechtshof, die zich op een ingewikkelde zaak stort, terwijl haar huwelijk lijkt te bezwijken onder haar toewijding voor het vak. Ook vanaf 20-9 te zien is de film What Will People Say. Een ontroerend verhaal over de complexe relatie tussen een vader en zijn dochter.

eigen filmvertoning

Met Movies that Matter à la Carte organiseer je eenvoudig en gratis je eigen filmavond! Je kiest de film, regelt een locatie en nodigt gasten uit. We hebben twee nieuwe, mooie films aan het aanbod toegevoegd: Silas gaat over de Liberiaanse grassrootsactivist Silas Siakor; hij werkt letterlijk dag en nacht om de landrechten van inheemse dorpelingen te beschermen. In de documentaire Solitary maken we kennis met Randall. Hij zit opgesloten in de Red Onion State Prison, een 'supermax'-gevangenis waar de gevangenen 23 uur per dag, 7 dagen per week op hun cel zitten.

Amnesty  vfonds   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube