Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter Movies that Matter nieuwsbrief juni 2014
Summer in the City

Je hoeft de stad deze zomer niet uit om je onder te dompelen in andere culturen. Zo is er in juni de kick-off van MTM @ NRC Café met een vertoning van Dirty Wars en presenteert Movies that Matter Viva Cuba Libre met nagesprek tijdens het I Love HipHop Festival in Den Haag. In augustus biedt het World Cinema Festival een wereldreis per film naar Latijns-Amerika, Azië en Afrika.

Movies that Matter wenst iedereen een mooie zomer!
Wij zijn vanaf eind augustus weer terug met de nieuwsbrief waarin we ons najaarsprogramma presenteren en andere movies that matter uitlichten.

'Dirty Wars' kick-off MtM @ NRC Café

In samenwerking met NRC Café organiseert Movies that Matter op woensdag 25 juni om 20.00 uur een vertoning van de documentaire Dirty Wars, de aftrap van een reeks film- en debatavonden in het NRC Café. 

In Dirty Wars volgen we de Amerikaanse onderzoeksjournalist Jeremy Scahill in zijn zoektocht naar de waarheid rondom de War On Terror. Scahill onthulde eerder het Blackwater-schandaal. Na afloop van de film nemen we met  onder anderen politiek verslaggever Tom-Jan Meeus de rol en gevaren van de onderzoeksjournalistiek door. Entree: €7,50 Locatie: NRC Restaurant Café, Rokin 65 in Amsterdam.

MtM @ I Love HipHop: 'Viva Cuba Libre'

In Viva Cuba Libre: Rap is War verklaren de strijdbare Cubaanse rappers van underground-rapduo Los Aldeanos de oorlog aan het onderdrukkende regime van hun land. Movies that Matter vertoont deze aangrijpende film tijdens de I LOVE HIP HOP week in het Humanity House in Den Haag op vrijdag 27 juni.

De avond start om 19.30 uur met een inleiding over Cubaanse verzetskunst door Pamela Kalkman. Na afloop van de film is er een performance van een spoken word artist, gevolgd door een nagesprek met de Nederlandse rapper Salah Edin en een Cuba-deskundige. Het gesprek wordt geleid door moderator Pamela Kalkman. Entree: gratis Locatie: Humanity House, Prinsegracht 8, Den Haag

Supported Projects 2014

Movies that Matter ondersteunt met het Support Programme filmfestivals in landen waar persvrijheid in het geding is met advies en een bescheiden financiële bijdrage voor het vertonen van mensenrechtenfilms. De nieuwe selectie is rond en staat medio juni online. We lichten nu alvast een tipje van de sluier op: voor het eerst biedt Movies that Matter ondersteuning aan Cine-Debate of Solino in Haïti, het Kyrgyzstan Human Rights Film Festival en het straatcinema project Bato Ko Cinema in Nepal.

Organiseer je eigen filmvertoning

Kun je niet genoeg krijgen van zonnige filmfestivals en openluchtvertoningen? Organiseer dan GRATIS je eigen filmavond! Met het Movies that Matter Label heb je in een paar stappen een gratis DVD en informatie over hoe je dit moet aanpakken. Ben je Amnesty-lid? Kijk dan bij Movies that Matter à La Carte. Nieuw zijn de indrukwekkende, prijswinnende documentaire Give Up Tomorrow en het aangrijpende Call Me Kuchu.

Steun de film 'Burden of Peace'

Burden of Peace vertelt het indrukwekkende verhaal van Claudia Paz y Paz, de eerste vrouw aan het hoofd van het Openbaar Ministerie van Guatemala. Regisseur Joey Boink werkt aan de laatste fases van zijn documentaire, maar heeft hulp nodig om de film af te kunnen maken. Via Cinecrowd kun je vanaf 5 euro doneren en het mede mogelijk maken dat de film er daadwerkelijk komt.

biosreleases

Deze zomer zijn er weer mooie movies that matter in de filmtheaters te zien: vanaf 12 juni de docu's Borders en Faith Connections en de speelfilm City of Violence .
Op 10 juli is de release van de speelfilm The Precocious & The Brief Life Of Sabina Rivas, vanaf 17 juli is Zwei Leben te zien en op 24 juli komt de speelfilm Heli uit. Vanaf 31 juli zijn Sepideh - Reaching for the Stars en A Thousand Times Good Night in de bios.

World Cinema Festival

Van 14 t/m 24 augustus vindt de vijfde editie van het World Cinema Festival plaats in Amsterdam. Behalve vertoningen in Rialto en De Balie zijn er ook gratis toegankelijke openluchtvoorstellingen. Wie de films Bekas en Die Welt op het Movies that Matter Festival heeft gemist kan ze bij World Cinema alsnog bekijken. Verder tipt Movies that Matter o.a. de films 30 mei 1969, Songs of Redemption en Thy Womb.

Logo Amnesty International  vfonds logo nieuw   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube