Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter Oktober 2018
Win & win

Mooie, lange zomer gehad en nu weer toe aan lekker binnen zitten en filmkijken, het liefst mét een beetje diepgang? Dat komt goed uit want wij hebben deze maand een boordevol programma voor je.

Vanaf oktober start ons nieuwe On Tour seizoen en kun je door het hele land weer prachtige festivalfilms zien. Maar er valt ook genoeg te bekijken vanuit je luie stoel: zo verloten we dvd's en bieden je een mooie film aan op de site van De Groene. Bovendien kun je ook nog bioscoopkaartjes winnen! 

Music that Matters in Melkweg

Melkweg en Movies that Matter bundelen de krachten en brengen op 30 september een bijzondere zondagmiddag onder de naam Music that Matters, rond de huidige populaire muziekcultuur in Iran met twee steengoede films over de kracht van muziek.

We vertonen zondag de speelfilm No One Knows About Persian Cats en de documentaire Raving Iran. De eerste film vertelt het verhaal van Negar en Ashkan, twee jonge Iranese popmuzikanten die in de cel belanden vanwege het spelen van westerse muziek. Na hun vrijlating bedenken ze een plan om te ontsnappen aan hun onvrije bestaan. Hun droom: optreden in Europa. Op zoek naar andere bandleden zwerven ze door de levendige underground rockscene van Teheran. Een Teheran zoals we dat niet eerder zagen.

Raving Iran documenteert deep-house DJ duo Blade & Beard. Deze twee Iraanse jongens verspreiden hun muziek via het ondergrondse circuit, maar snakken naar culturele vrijheid.  

Meer info en tickets
Thank You for the Rain On Tour

In oktober gaan we van start met het nieuwe On Tour seizoen. De prachtige docu Thank You for the Rain bijt het spits af. Vijf jaar geleden begon de Keniaanse boer Kisilu met het vastleggen van zijn leven met de camera die hij kreeg van de Noorse filmmaker Julia Dahr. Het resultaat is een opmerkelijke documentatie van de gevolgen van klimaatverandering in zijn leefomgeving. 

Waar te zien?
De Groene

In Back to the Taj Mahal Hotel reconstrueert de Nederlandse filmmaker Carina Molier aan de hand van interviews met overlevenden en archiefmateriaal de aanslag op het prestigieuze Taj Mahal Palace-hotel in het Indiase Mumbai in 2008. Heb je deze docu gemist op MtMF18? No worries: hij is vanaf 1 oktober een maand lang online te zien bij De Groene. Gratis voor abonnees. Heb je geen abonnement? Neem dan nu een proefabonnement (10 weken voor €15).

Naar De Groene
Win DVD
SO HELP ME GOD

Ja, er worden nog steeds dvd's uitgebracht. Zo is nu de docu So Help Me God op dvd verkrijgbaar. In dit komische portret volgen we de buitengewone, extravagante Anne Gruwez in haar dagelijks leven als onderzoeksrechter in Brussel. 

Wij mogen twee dvd's weggeven! Stuur een mailtje naar info@moviesthatmatter.nl en laat ons weten waarom je deze film graag wilt zien.

Win vrijkaarten TRANSIT

Vanaf 27-9 is de speelfilm TRANSIT in de bios te zien, over de Duitse vluchteling Georg die in Marseille de identiteit van een ander aan neemt om te kunnen ontsnappen naar Amerika. De film kreeg in Berlijn lovende recensies van de internationale pers en werd genomineerd voor de Gouden Beer. 

Wij verloten 2x2 vrijkaarten. Stuur een mailtje naar info@moviesthatmatter.nl o.v.v. 'Transit' en vergeet niet je naam en adres te vermelden.

Wildlife Film Festival Rotterdam

Van 24 t/m 28 oktober vindt de vierde editie van het Wildlife Film Festival Rotterdam plaats. Dit vijfdaags filmfestival staat volledig in het teken van wildlife en natuur. Wij tippen de film Yasuni Man, een docu over een conflict in het diepste hart van de Amazone van Ecuador. Het Waorani-volk is aan de ene kant slachtoffer van missionarissen die de stam ‘beschaving’ wil bijbrengen. Aan de andere kant schenden grote oliemaatschappijen hun mensenrechten en wordt hun paradijselijke wereld geruïneerd. 

Filmmakers wedstrijd EU

De EU biedt jonge filmmakers de kans om hun eigen korte #EUandME-film te maken. De vijf winnaars ontvangen elk een beurs van € 7.500, evenals begeleiding van een Europese topregisseur om hun ingezonden idee uit te voeren.

Filmmakers moeten in de EU wonen en op de uiterste inzenddatum (31/10/2018) tussen de 18 en 35 jaar oud zijn. Inzendingingen moeten in één van de volgende vijf categorieën vallen: mobiliteit, duurzaamheid, vaardigheden & business, digitaal en rechten.

LEES MEER
Bios releases

Sobibor vertelt het waargebeurde verhaal van Alexander Pechersky, een Joodse Sovjet-officier die als krijgsgevangene in kamp Sobibor zit. Vastbesloten te ontsnappen organiseert hij een enorme opstand en weet met honderden mede-gevangen te ontsnappen aan de gaskamer. 

In Rafaël besluit Nizar illegaal de oversteek naar Europa te maken, wanneer hij geen visum krijgt om in Nederland bij de geboorte van zijn zoon te kunnen zijn. 

Beide films zijn vanaf 11 oktober in de bios te zien.

Amnesty  vfonds   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube