Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter November 2018
Specials

Het is herfst en het regent bijzondere filmvertoningen bij Movies that Matter. Zo reizen we in november af naar het prachtige eiland Terschelling voor de Terschellinger Filmdagen, waar we twee spraakmakende filmspecials organiseren. Ook vertonen we twee bijzondere films met nagesprek over duurzaamheid in de OBA in Amsterdam. En we brengen deze maand een nieuwe On Tour film naar zeventien filmtheaters door heel Nederland. Thuisblijvers worden trouwens ook op hun wenken bediend met twee prachtige nieuwe films, die online te zien zijn bij De Groene en De Correspondent. 

Terschellinger Filmdagen

In november reizen we traditiegetrouw af naar het noorden voor de gezellige Terschellinger Filmdagen. De tiende editie van het festival vindt plaats van 15 t/m 18 november en biedt een breed scala aan films: er zijn thrillers, feelgood-films en docu's te zien. Ook kun je er lekker eten en drinken én zijn er twee spannende Movies that Matter specials, waarbij alles aanvankelijk geheim blijft: de film, locatie en vervoer. Wil jij je laten overdonderen en verwonderen tijdens de Filmdagen? Dan is een special meemaken een must! We presenteren tijdens de Terschellinger Filmdagen twee specials, op vrijdag 16 en zaterdag 17 november. 

Vrijdag 16 november om 18.00 uur: HETE PEPER 18+
Verzamelplek: havenplein West-Terschelling. Prijs: €45,- inclusief een avondvullend programma, welkomstdrankje en diner, exclusief extra drankjes.

Zaterdag 17 november om 14.00 uur: BIJVANGST
Verzamelplek: brandarisplein in West-Terschelling. Prijs: €30,- inclusief hapje en een drankje.

De kaartverkoop start op 3 november.

SEABLIND en A RIVER BELOW in de OBA

In november vertonen we in samenwerking met de OBA en de Volksuniversiteit Amsterdam twee mooie films over duurzaamheid. Op 15 november om 19.30 uur zie je in de documentaire Sea Blind hoe het rap smeltende ijs in de Noordelijke IJszee ongekende mogelijkheden creeërt voor de scheepvaart. Voorafgaand aan de vertoning verzorgt filmmaker Bernice Notenboom een inleiding. Meer info.

Diep in de Amazone leeft de zeldzame roze dolfijn. In de docu A River Below strijden een Braziliaanse televisiester en een bioloog beiden op geheel eigen wijze voor het behoud van het dier. Op 22 november vertonen we de film om 19.30 uur. Voorafgaand aan de vertoning is er een inleiding. 

SO HELP ME GOD bij de Groene

So Help Me God is een fly on the wall-portret van de kleurrijke Brusselse onderzoeksrechter Anne Gruwez. Terwijl ze op meesterlijke wijze een gestage optocht van grote en kleine criminelen aan de tand voelt, begeleiden haar ongefilterde meningen en ontwapenende humor deze rauwe inkijk in het Belgische rechtssysteem. 

Heb je deze docu gemist op MtMF18? No worries: hij is vanaf 1 november een maand lang online te zien bij De Groene. 

De film is gratis te zien voor abonnees. Heb je geen abbonement? Neem dan nu een proefabonnement nemen (10 weken voor €15).

TEHRAN TABOO in On Tour

In november toert de animatiefilm Tehran Taboo door heel Nederland. In dit regiedebuut van de Duits-Iraanse filmmaker Ali Soozandeh kruisen de levens van drie vrouwen en een jonge man elkaar in de schizofrene samenleving van de Iraanse hoofdstad Teheran. Alles wat verboden en taboe is – seks, drugs, overspel en corruptie – gaat schuil achter de schijnwerkelijkheid van de strenge islamitische wetgeving.

Locaties, data en speeltijden
MtM & de Correspondent

Een Friese fietsenmaker krijgt op een dag het onwaarschijnlijke bericht dat hij een Ethiopische halfbroer heeft. Hij heet Daniel en zit gevangen in een dodencel in Addis Abeba. Dat nieuws is het startpunt van een onthutsende familiegeschiedenis.

De ontroerende documantaire The Bastard ging afgelopen maart in première op het #MtMF18 en won de eerste Dutch Movies Matter Award. De film is van 27 oktober t/m 3 november te zien bij De Correspondent.

ENFF in Filmhuis Den Haag

Maak kennis met het leven en de cultuur van onze Oost-Europese buurlanden. Het Eastern Neighbours Film Festival vertoont de meest recente speelfilms, documentaires en veelbelovende korte films uit Oost- en Zuidoost-Europa. Het film- en documentaireprogramma omvat meer dan 40 films – voornamelijk Nederlandse premières.

Het Eastern Neighbours Film Festival vindt plaats van woensdag 7 t/m zondag 11 november in Filmhuis Den Haag.

Biosreleases

De Belgische film Girl (6nov) schetst het leven van de 15-jarige Lara, wiens grootste droom het is om carrière te maken als ballerina. Maar haar lichaam stribbelt tegen, want Lara is geboren als jongen. Echter, samen met haar vader en jonge broertje tracht ze de wereld te trotseren.

De hartverwarmende film Jij bent mijn vriend (22nov) over Branche, een jongen van zes die nieuw is in Nederland en het belang en de kracht van vriendschap ervaart.

Vacature Senior medewerker educatie

Gaat jouw hart sneller kloppen van mooie festivalprogramma's voor scholieren? Blink je uit in het enthousiasmeren van docenten? Heb je ervaring in en kennis van de filmsector? Dan zijn wij op zoek naar jou! We zoeken op korte termijn een nieuwe Senior medewerker Educatie. 

We zijn op zoek naar iemand die bekend is met de filmsector, films voor jongeren en productie van evenementen. Iemand die bij het beoordelen van films aandacht heeft voor de belevingswereld van leerlingen en studenten, bij voorkeur binnen het (v)mbo. Die weet wat leeft bij deze doelgroep en die kan bedenken binnen welke context zo’n film op school gebruikt kan worden.  

Lees meer en solliciteer
Amnesty  vfonds   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube