Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter december 2018
The poetess on tour in december

De documentaire The Poetess volgt de 43-jarige Hissa Hilal uit Saudi-Arabië, die internationale roem verwerft wanneer ze als een van de weinige vrouwen meedoet aan een talentenjacht op televisie voor Arabische dichters. Haar poëzie is controversieel: ze bekritiseert extremistische fatwa’s en neemt het op voor vrouwenrechten. De documentaire schetst aan de hand van gesprekken met Hissa en televisiefragmenten van de show een beeld van de Saudische samenleving; hoe het openbare leven voor vrouwen door de jaren heen drastisch veranderde door de toenemende striktheid en steeds extremere religieuze regelgeving. Bekijk hier de trailer van The Poetess.

The Poetess toert in december door heel Nederland. De film wordt in zeventien verschillende steden vertoond in combinatie met een inleiding of nagesprek.

vrouwenrechten in saoedi-arabiƫ

Eind september 2017 maakte de Saoedische koning Salman bekend dat het vanaf 2018 toegestaan is voor vrouwen om zonder begeleiding van een man auto te rijden. Toch steekt deze versoepeling maar bleek af tegen de huidige situatie omtrent vrouwenrechten in het extreem conservatieve land. Zo mogen vrouwen hier nog altijd niet autonoom een bankrekeningopenen, trouwen, reizen en medische behandelingen ondergaan. Vrouwen als Hissa Hilal riskeren hun eigen veiligheid om in opstand te komen tegen de status quo. Movies that Matter brengt deze documentaire dan ook graag onder de aandacht bij een zo groot mogelijk publiek. 

Meer informatie?


Movies that Matter stuurt deze aankondiging met het vriendelijke verzoek om deze film onder de aandacht te brengen van jouw achterban middels website, nieuwsbrief en/of sociale media. Indien je meer informatie wenst voor een actie, neem dan contact op via info@moviesthatmatter.nl.

Amnesty  vfonds   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube