Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter September 2014
Nazomeren met...

Deze laatste zomermaand staat geheel in het teken van Vrede en Recht...én winacties! Op 21 september is het de VN Internationale Dag van de Vrede en later dit jaar vieren we het 25-jarig bestaan van de VN kinderrechtendag. Movies that Matter pakt daarom uit met een unieke vertoning van La Jaula de Oro in de prachtige tuin van het Vredespaleis in Den Haag. Verder is deze maand in het NRC Café de documentaire Dirty Wars te zien. Vrijkaarten winnen voor peace én war? Movies that Matter is in een gulle bui deze maand dus lees snel verder...

Film in het Vredespaleis

Dit jaar bestaat het VN-Kinderrechtenverdrag 25 jaar. In het kader daarvan presenteert Movies that Matter op vrijdag 19 september i.s.m. het Vredespaleis in Den Haag in de tuin van dit paleis een openluchtvertoning van de actuele Mexicaanse speelfilm La Jaula de Oro, waarin we drie jongeren volgen tijdens hun risicovolle reis naar de Verenigde Staten, hopend op een beter leven. De vertoning maakt deel uit van Just Peace, het driedaagse festival dat van 19-21 september in Den Haag plaatsvindt. 

Movies that Matter verloot onder nieuwsbrieflezers 5 VRIJKAARTEN voor deze avond! Stuur vóór 13 september een mailtje naar info@moviesthatmatter.nl, o.v.v. 'Winactie Vredespaleis' en maak kans op een vrijkaartje.

LEES MEER
Haags UITFestival

Al festivalkriebels? Kom dan zondag a.s. naar het Haagse UITfestival. Het nieuwe culturele seizoen in Den Haag start traditioneel de eerste zondag van september. Rondom het Lange Voorhout en Spuiplein presenteren de verschillende culturele instellingen zich aan het publiek en geven voorproefjes van verschillende voorstellingen. Movies that Matter is ook van de partij en staat met de grappige CineCycle van Pirate Cinema op het Lange Voorhout. Ook valt er wat te winnen!

LEES MEER
'Dirty Wars' in het NRC Café

Op woensdag 24 september om 20.00 uur presenteert Movies that Matter in het NRC Café in Amsterdam een vertoning van de documentaire Dirty Wars.
Movies that Matter verloot voor deze avond 3 x 2 VRIJKAARTEN. Stuur voor 18 september een mailtje naar info@moviesthatmatter.nl o.v.v. 'Winactie Dirty Wars' en maak kans op vrijkaarten voor deze bijzondere documentaire.

LEES MEER
Vacature Stagiair Marketing & Communicatie

Ben je enthousiast en gepassioneerd over film én mensenrechten en volg je een HBO - of universitaire opleiding op het gebied van communicatie/journalistiek/media & cultuur of heb je deze recentelijk afgerond? Wil je graag werkervaring opdoen in een dynamische, informele maatschappelijke en culturele organisatie? Dan zijn wij op zoek naar jou!

In de periode van december 2014 tot en met april 2015 is er plek voor een stagiair(e) of vrijwilliger op de afdeling Marketing en Communicatie bij Movies that Matter.

LEES MEER
A Most Wanted Man

Vanaf donderdag 4 september is de spannende speelfilm van Anton Corbijn A Most Wanted Man in de bios te zien. De hoofdrol wordt vertolkt door de eerder dit jaar overleden vermaarde acteur Philip Seymour Hoffman.

LEES MEER
Manuscripts Don't Burn

Deze Iraanse equivalent van Das Leben der Anderen was afgelopen voorjaar te zien op het Movies that Matter Festival en draait vanaf 25 september in de bios. Huurmoordenaars Khosrow and Morteza zijn op pad met een macabere missie: de schrijvers van een verboden manuscript uitschakelen.

LEES MEER
Met korting naar MasterPeace in Concert

Tijdens de VN Internationale Dag van de Vrede op 21 september vindt in Ziggo Dome MasterPeace in Concert plaats. Topartiesten uit 14 conflictgebieden treden samen op voor vrede. Deze wereldproductie, onderdeel van een reeks spraakmakende concerten in meer dan 40 landen, wordt begeleid door het Metropole Orkest, dirgent Jules Buckley. Optredens van Oleta Adams, Baaba Maal en VanVelzen. Mogelijk gemaakt door het vfonds. Opbrengst gaat naar het vredeswerk van de MasterPeace Clubs. 

Speciaal voor Movies that Matter nieuwsbrieflezers heeft MasterPeace een unieke kortingscode. In plaats van 25 euro betaal je maar 11,10 euro! Ga snel naar deze link om je kaarten met korting (maximaal twee) te bestellen en vul deze kortingscode in: PEACEDAY2014.

Logo Amnesty International  vfonds logo nieuw   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube