Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter 15 & 22 november
TWEE DOCU’S OVER DUURZAAMHEID IN DE OBA: A RIVER BELOW & SEA BLIND

Zin in een kennisboost over klimaatverandering? Movies that Matter, de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) en Volksuniversiteit Amsterdam slaan de handen ineen en organiseren op respectievelijk 15 en 22 november twee filmvertoningen met inleiding: Sea Blind en A River Below. Sea Blind laat ons zien hoe de zeer vervuilende scheepsvaartindustrie voordeel haalt uit het desastreuze smeltproces van het ijs in de Noordelijke IJszee. Speciaal voor deze vertoning komt filmmaker Bernice Notenboom naar de OBA om een inleiding bij haar documentaire te geven. A River Below vertelt het verhaal van de zeldzame, bedreigde roze dolfijn die leeft in de Amazone. Hierbij verzorgt Movies that Matter een inleiding.

Let's connect!
We sturen deze aankondiging met het vriendelijke verzoek om deze twee filmvertoningen onder de aandacht te brengen van jouw achterban middels website, nieuwsbrief en/of sociale media. Indien je meer informatie wenst voor een actie, neemt dan contact op via info@moviesthatmatter.nl

15 nov: sea blind

De scheepvaart is een van de meest vervuilende en tot nu toe minst gereguleerde industrieën ter wereld. Het ijs van de Noordelijke IJszee smelt in rap tempo en creëert ongekende mogelijkheden voor deze industrie. Dit zorgt namelijk voor een kortere route voor de vervuilende schepen die via Rusland van Rotterdam naar Shanghai varen. De bekende poolreiziger, klimaatjournalist en filmmaker Bernice Notenboom neemt ons in de documentaire Sea Blind mee naar de Noordpool. Hier zijn we getuige van de desastreuze gevolgen van klimaatverandering en de scheepsvaartindustrie. Op 15 november reist Notenboom af naar de OBA om voor aanvang van de documentaire een inleiding te geven.

Tickets
22 nov: a river below

Diep in de Amazone leeft de zeldzame roze dolfijn. De soort is een makkelijke prooi voor lokale vissers en is daarom bijna uitgestorven. In de docu A River Below strijden een Braziliaanse televisiester en een bioloog beiden op geheel eigen wijze voor het behoud van het dier. Terwijl het gevecht om de dolfijnen te redden intensiever wordt, dringt de vraag zich op welke middelen geoorloofd zijn om het probleem aan de kaak te stellen. Een schandaal zet de verhoudingen op scherp en legt prangende ethische kwesties bloot. Op 22 november vertoont de OBA de documentaire A River Below. Movies that Matter verzorgt een inleiding.

Tickets
Amnesty  vfonds   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube