Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter december 2018
Laat van je horen

December is niet alleen de maand van feest en leuke top-tien lijstjes; het is ook een tijd van bezinning en reflectie. Zo vieren we op 10 december de Internationale Mensenrechtendag. Amnesty organiseert schrijfacties door het hele land. Ook blikken we terug op de bios-releases van afgelopen jaar. We stelden een mooie lijst samen met de beste human rights films. Jij bepaalt mede welke films uit deze lijst tijdens ons festival te zien zullen zijn. Laat jij ook van je horen? Schrijf een brief tijdens de Amnesty schrijfactie en stem op Chosen by You. Wie weet win jij vrijkaarten voor MtMF19!

Chosen by YOU: stem op je favoriete festivalfilm

De beste human rights films uit het voorgaande jaar nog één keer op het witte doek: in Chosen by YOU bepaalt het publiek welke vijf bioscooptoppers er op ons komende festival te zien zijn. Stem nu, en wie weet win jij twee gratis kaarten voor het Movies that Matter festival 2019 (22-30 maart in Den Haag)!

Je kunt tot 8 januari 2019 je stem uitbrengen op de onderstaande films. Even je geheugen opfrissen? Bekijk hier de trailers.

3 Faces, Blackkklansman, Bellingcat, The Children Act, The Cleaners, Cold War, Darkest Hour, The Florida Project, Girl, The Guilty, Der Hauptmann, The Insult, Jij bent mijn vriend, Sir, Shoplifters, Sweet Country,  Tanzania Transit, What Will People Say.

Stem nu op Chosen by YOU & win!
10 december: Write for Rights

Op 10 december vieren we de Internationale Mensenrechtendag. Op deze dag vragen de VN en de mensenrechtenorganisaties aandacht voor hun werk en worden diverse internationale prijzen voor mensenrechtenwerk uitgereikt. Wij organiseren vertoningen van 6 verschillende films, zoals Truth Detectives, op ruim 50 Nederlandse ambassades over de hele wereld, van China tot Pakistan. 

Zelf ook een steentje bijdragen? Amnesty organiseert traditiegetrouw een schrijfmarathon om mensen die onrecht is aangedaan een hart onder de riem te steken. Dit jaar staat in het teken van vrouwelijke mensenrechtenactivisten. 

Meer info over Write for Rights
THE POETESS ON TOUR


In december brengen we met Movies that Matter On Tour de documentaire The Poetess naar 17 filmtheaters door heel Nederland. De 43-jarige Hissa Hilal uit Saudi-Arabië verwerft internationale roem wanneer ze als een van de weinige vrouwen meedoet aan een talentenjacht op televisie voor Arabische dichters. Met haar controversiele poëzie uit ze kritiek op de Saudische samenleving: hoe het openbare leven voor vrouwen door de jaren heen drastisch veranderde door de toenemende striktheid en steeds extremere religieuze regelgeving. Na afloop van de vertoningen zijn er gesprekken met uiteenlopende gasten.


Locaties, data & speeltijden
bios releases


Cold War (6 dec) is een meeslepend liefdesverhaal over de onmogelijke liefde tussen Wiktor en Zula in Polen ten tijde van de Koude Oorlog. Tussen de twee muzikanten is het liefde op het eerste gezicht, maar ze worden gescheiden door politiek en tegenslagen.

In de Japanse dramafilm Shoplifters (13 dec) komt de arme, maar liefdevolle vader Osamu samen met zijn zoon, na hun zoveelste winkeldiefstal, op straat een klein meisje tegen. Ze is van huis weggelopen, dus neemt Osamu haar mee en neemt haar op in zijn hechte gezin.

De poëtische film Something Useful (27 dec) gaat over de gevolgen van toevallige gebeurtenissen, en laat terloops ook zien hoe het gesteld is met de positie van vrouwen in Turkije.

Terugblik IDFA: kinderrechtendag

Op 20 november was het de Internationale Dag van de Rechten van het Kind en bestond het Internationale Kinderrechtenverdrag 29 jaar. Wij organiseerden in samenwerking met IDFA en EO/IKONdocs Mensjesrechten een feestelijk programma in Tuschinski.

Er werden drie gloednieuwe films vertoond die deel uitmaken van de jeugddocumentaireserie Mensjesrechten. Meer dan 600 leerlingen van basisscholen en middelbare scholen mochten meedoen met een speciale kinderrechtenquiz en konden vragen stellen aan de filmmakers en hoofdpersonen.

Bekijk hier de aftermovie
Amnesty  Vfonds - zwarte achtergrond  Trouw - verdieping  BNNVARA   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube