Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter 22 - 30 maart 2019 in Den Haag
Camera Justitia - Movies that Matter Festival 2019

Van 22 t/m 30 maart 2019 vindt het jaarlijkse Movies that Matter Festival plaats in Den Haag, de internationale stad van Vrede & Recht. Negen dagen lang bieden Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui podium aan rond de zeventig spraakmakende films, in combinatie met nagesprekken en debatten. Daarnaast kun je de hele week terecht voor exposities, live muziek, lekker eten en nog veel meer! 

Ieder jaar presenteren we een aantal competitieprogramma's, waaronder Camera Justitia: acht films (zowel fictie als documentaire) over juridische dilemma’s, internationaal recht en de strijd voor gerechtigheid. Een internationale jury reikt tijdens de Camera Justitia Night de Gouden Vlinder Camera Justitia Award en €5.000 uit aan de regisseur van de winnende film. Ook organiseren we een masterclass met als gast de prominente internationaal strafrecht advocaat Colleen Rohan. Hieronder presenteren we een greep uit het programma en een speciale filmvertoning op 3 maart in Pathe Buitenhof in Den HaagHet volledige filmprogramma staat eind februari online.

Let's connect!
We sturen deze aankondiging met het vriendelijke verzoek om het festival onder de aandacht te brengen van jouw achterban middels website, nieuwsbrief en/of sociale media. Indien je meer informatie wenst, verstrekken wij deze graag. Wil je een actie met ons opzetten? Neem dan contact op via a.vermeulen@moviesthatmatter.nl. We bespreken graag de mogelijkheden.

Bekijk de festivalpagina
On the Basis of Sex

Als opwarmer voor het Camera Justitia programma vertonen we op zondag 3 maart samen met Entertainment One de speelfilm On the Basis of Sex in Pathé Buitenhof in Den Haag, inclusief een Q&A na afloop. Wil je via je nieuwsbrief vrijkaartjes weggeven voor deze vertoning? Stuur dan een e-mail naar  a.vermeulen@moviesthatmatter.nl.

On The Basis Of Sex vertelt het fascinerende verhaal van het feministische icoon Ruth Bader Ginsburg. In de film start de jonge advocate samen met haar man een baanbrekende zaak over seksediscriminatie. Ze verschijnt aan het hoge gerechtshof in Amerika, waar zij later de allereerste vrouwelijke rechter wordt, een functie die zij in werkelijkheid al meer dan 25 jaar vervult.

Bestel hier tickets
Acusada

De speelfilm Acusada van de Argentijnse regisseur Gonzalo Tobal vertelt het verhaal van Dolores, een jonge vrouw die verdacht wordt van de moord op haar beste vriendin. Haar ouders doen hun uiterste best om haar onschuld te bewijzen, maar terwijl het proces vordert, brengt Dolores zelf hun zaak in gevaar. 

Acusada is een spannende rechtbankthriller over de verregaande impact van beeldvorming door media en sociale netwerken op het leven van de betrokkenen bij een rechtszaak.  De film werd genomineerd voor een Gouden Leeuw op het filmfestival in Venetië.
Trailer
Crime + Punishment

Crime + Punishment is een onthullende en spannende documentaire waarin twaalf politieagenten van de New York Police Department de krachten bundelen en het departement aanklagen.

Ondanks het feit dat het halen van arrestatiequota’s in 2010 werd verboden, is het binnen het NYPD nog steeds de norm dat politieagenten moeten voldoen aan het binnenhalen van ‘voldoende’ arrestaties. Zo kan het bestaan dat de agenten zich schuldig maken aan het onrechtmatig arresteren van allerlei onschuldige mensen, vaak gepaard gaand met etnisch profileren en geweld. Wie hier niet aan meewerkt, dreigt zijn baan te verliezen.


Trailer
The trial of Ratko Mladic

Twintig jaar na het meest bloedige conflict in Europa sinds de Tweede Wereldoorlog start in Den Haag het proces tegen de notoire oorlogsmisdadiger Ratko Mladic. Filmmakers Rob Miller en Henry Singer volgen de rechtszaak vijf jaar lang van dichtbij.

Ze leggen vast hoe de verdediging rotsvast gelooft in de onschuld van hun cliënt, maar filmen ook hoe de openbaar aanklager zich voorbereid op de langverwachte zaak tegen de oorlogscrimineel. Aan de hand van interviews met slachtoffers, getuigen, aanhangers van Mladic en archiefmateriaal reconstrueren ze de absurde en wrede oorlog, die nog niet zo lang geleden een zwarte bladzijde in de Europese geschiedenis markeerde. 

Trailer
Amnesty  Trouw - verdieping  BNNVARA   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube