Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter Februari 2019
Voorverkoop

Het festival komt steeds dichterbij. Van 22-30 maart 2019 brengen we weer 70 spraakmakende speelfilms, actuele documentaires en een uitgebreid verdiepingsprogramma naar Den Haag, stad van Vrede en Recht. Over een kleine maand staat het volledige filmprogramma online. Kun je niet wachten? Bekijk dan nu alvast onze splinternieuwe festivalpromo!

De kaartverkoop start op donderdag 7 maart, maar je kunt nu al kaarten kopen voor de Best of #MtMF19 en de sprankelende CJP-avond DECODED | LGBT+ Matters.

Voorverkoop: Best of #MtMF19 & DECODED | LGBT+ Matters

Op zaterdag 30 maart zie je tijdens de Best of #MtMF19 drie van de beste films van het festival voor maar €27. Je kunt nu al kaarten kopen voor de Best of #MtMF19.

We starten de dag met de vertoning van de Griekse komedie Smuggling Hendrix, gevolgd door de documentaire The Feminister en sluiten de dag af met de uitreiking en vertoning van de winnaar van de BNNVARA Publieksprijs 2019.

Ook in de voorverkoop zijn tickets voor de CJP-avond DECODED | LGBT+ Matters een sprankelende avond vol met film, theater, muziek, en uiteraard bier en vega bitterballen als toetje. Op deze avond zie je een korte film, een scène uit een theaterstuk en de speelfilm The Miseducation of Cameron Post.

Zorg dat je erbij bent en koop nu alvast je kaarten!

Chosen by YOU MtMF19

Er is door MtM-publiek weer massaal gestemd op de favoriete bios releases uit 2018. Deze vijf films zullen tijdens #MtMF19 nog één keer te zien zijn op het witte doek:

  • Blackkklansman
  • The Children Act
  • Cold War
  • The Florida Project
  • Girl


Even je geheugen opfrissen? Check de trailers via onze playlist op YouTube.

We Need YOU!

Ieder jaar melden rond de 100 enthousiaste vrijwilligers zich om ons tijdens het Movies that Matter Festival te ondersteunen. Voor de organisatie van het festival, met zo'n 27.000 bezoekers en tientallen gasten uit het buitenland, zijn vrijwilligers onmisbaar!

Voor #MtMF19 zijn we ook weer op zoek naar enthousiaste mensen die graag de handen uit de mouwen steken. Wil jij ons helpen het festival tot een succes te maken? Meld je dan snel aan!

Aanmelden
mtm on tour

Waar gaat je weggegooide telefoon of computer eigenlijk naartoe? Waarschijnlijk komt hij terecht in Agbogbloshie in Ghana. Deze gigantische stortplaats is een van de meest giftige plekken ter wereld. Tegelijkertijd wonen en werken er meer dan 6000 mannen, vrouwen en kinderen. 

De documentaire Welcome to Sodom is geselecteerd voor het Movies that Matter Festival 2019 en is in februari al te zien in Movies that Matter On Tour.

Locaties, data en tijden
Winactie

In de film The Hate U Give beweegt Starr Carter zich tussen twee werelden: de arme, voornamelijk Afro-Amerikaanse wijk waar ze woont en de rijke, grotendeels blanke privéschool waar ze naartoe gaat. De film is gebaseerd op de gelijknamige New York Times-bestseller van Angie Thomas en is nu in de bioscoop te zien.

Wij mogen 5 boeken en 5x2 vrijkaarten voor de film weggeven. Stuur een mailtje naar info@moviesthatmatter.nl en wie weet ben jij de gelukkige winnaar!

Kijk hier de trailer
on the basis of sex

Als opwarmer voor het competitieprogramma Camera Justitia tijdens ons festival vertonen we op zondag 3 maart de film On the Basis of Sex in Pathé Buitenhof in Den Haag.

De film vertelt het fascinerende verhaal van het feministische icoon Ruth Bader Ginsburg. De jonge advocate start samen met haar man een baanbrekende zaak over seksediscriminatie. Ze verschijnt aan het Hooggerechtshof in Amerika, waar zij later de allereerste vrouwelijke rechter wordt.

Bestel hier tickets
Nieuwe internationale projecten

Om wereldwijd filmvertoningen over mensenrechten te stimuleren, bieden we vanuit ons International Support programma financiële ondersteuning aan filmfestivals in Afrika, Latijns-Amerika, Azië, Oost-Europa en het Midden-Oosten.

In december selecteerden we een aantal nieuwe filmfestivals, waaronder de 8e editie van Pink Life QueerFest in Turkije. Ondanks het verbod op LGBT+ in Ankara, gaat de Pink Life LGBT Solidarity Association door met het festival en verwacht zij 6000 bezoekers. Het festival is met haar LGBT+ insteek uniek in Turkije en vindt plaats in Istanbul (januari), Denizli (maart) en Mersin (april).

MtM filmmaand @ HvA

In samenwerking met FLOOR, het debatcentrum van de Hogeschool van Amsterdam, vertonen we tussen 7 februari en 7 maart vier spraakmakende documentaires in het Wibauthuis. Bezoek gratis deze speciale vertoningen van stuk voor stuk indrukwekkende documentaires over uiteenlopende onderwerpen.

7 februari: The Cleaners
14 februari: Thank You for the Rain
28 februari: Minding the Gap
7 maart: Generation Wealth

 

Amnesty  Trouw - verdieping  BNNVARA   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube