Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter mei 2019
when the war comes on tour in mei

De Slowaakse Peter komt uit een middenklasse gezin en heeft een goed leven. Toch maakt hij zich zorgen over te toekomst van zijn land, met name de aanwas van immigranten. Als er oorlog dreigt wil hij goed voorbereid zijn en daarom is hij in zijn vrije tijd de leider van een paramilitaire beweging. Ze rekruteren Slovaakse tieners onder het toeziend oog van de regering.

When the War Comes werd geselecteerd voor de Extreme Democracy sectie van het Movies that Matter Festival 2019. De festivalfavoriet toert in mei door heel Nederland en wordt in zestien verschillende steden vertoond in combinatie met een inleiding of nagesprek.

Bekijk hier de trailer
Rechts-extremisme

In oktober 2018 bracht de AIVD een rapport uit over rechtsextremisme in Nederland. Dat wordt gekenmerkt door anti-islam en anti-migratieretoriek, sterke opvattingen over nationale identiteit en een grote online activiteit. De lichte opleving van dit gedachtengoed en geweldsincidenten zet democratische rechtsorde onder druk. When the War Comes geeft een inkijkje in rechtsextremisme onder de Slovaakse jeugd en laat interessante vragen bij je achter: wat is de aard en dreiging van dit soort groeperingen in Europa nou eigenlijk echt?

meer informatie?

Movies that Matter stuurt deze aankondiging met het vriendelijke verzoek om deze film onder de aandacht te brengen van jouw achterban middels website, nieuwsbrief en/of sociale media. Indien je meer informatie wenst voor een actie, neem dan contact op via info@moviesthatmatter.nl

Amnesty  NPL-DEF  Trouw - verdieping  BNNVARA   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube