Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter oktober 2014
Ode aan de vrijwilliger

Veel van de activiteiten van Movies that Matter zouden niet mogelijk zijn zonder de inzet van enthousiaste vrijwilligers en stagiaires.

Den Haag brengt deze maand een ode aan de vrijwilliger met het Out of Office Volunteer Festival. Movies that Matter haakt hierbij aan met een speciale vrijwilligersactie voor On Tour; gratis kaarten voor de VIP party in Den Haag én een oproep om ons team te komen versterken.

'The Attack' in MtM On Tour

Movies that Matter On Tour vertoont de spannende speelfilm The Attack in oktober in dertien steden. De film was afgelopen voorjaar te zien op het Movies that Matter Festival in Den Haag en won in 2013 de hoofdprijs op het Film By the Sea festival. Speciaal voor Movies that Matter vrijwilligers verloten we 2 vrijkaarten voor een On Tour vertoning in een stad naar keuze. Lees meer.

Nieuw seizoen MtM @ NPO Doc

Movies that Matter en documentairekanaal NPO Doc (voorheen Holland Doc) slaan voor het tweede seizoen de handen ineen en presenteren vanaf oktober weer iedere dinsdagavond rond 22 uur een movie that matters op tv en online. De prijswinnende film One Day After Peace bijt het spits af. Verder zijn deze maand #chicagogirlRussian Libertine en Camp Victory, Afghanistan te zien. Lees meer.

Students that Matter minifestival

Dit jaar organiseert Movies that Matter voor de derde maal samen met de Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF en de HvA het GRATIS minifestival Students that Matter.

Op 21 oktober zijn in FLOOR aan de Wibautstraat 2- 4 te Amsterdam de prijswinnende documentaires Camp 14 en #chicagogirl te zien, met aansluitend nagesprekken en een borrel.

LEES MEER
CinéDOC Tbilisi in Georgië

Van 14-19 oktober vindt de tweede editie van het CinéDOC Tbilisi – Documentary Film Festival in Georgië plaats. Het festival werd mede mogelijk gemaakt door steun van Movies that Matter. Er staan rond de veertig films op het programma. Daarnaast zijn er debatten en workshops. Lees meer over het Support Programme.

Out of Office Festival

Het Out of Office volunteer festival is een festival voor 'Haagse Helden': mensen die zich vrijwillig inzetten voor organisaties. Op 10-10 wordt de Grote Markt in Den Haag omgebouwd tot festivalterrein. Ook is er een spetterende VIP party in de Boterwaag. Dit speciale feest is gratis toegangkelijk voor Movies that Matter vrijwilligers. Lees meer.

Filmreleases

Vanaf 2-10 is de documentaire Master Of The Universe in de bios te zien, over de Duitse voormalig investment banker Rainer Voss. In de aanstekelijke komedie Pride besluit een groep homoseksuele activisten geld op te halen om de families van stakende mijnwerkers te ondersteunen. Pride draait vanaf 16 oktober in de Nederlandse filmtheaters.

Kom ons team versterken!

Werken bij Movies that Matter is een feestje. Mede dankzij alle fantastische stagaires en vrijwilligers die zich jaarrond inzetten om alle events, educatieprogramma's, internationale projecten en het festival tot een succes te maken.

Movies that Matter biedt de kans om werkervaring op te doen in een informele, maatschappelijke en culturele organisatie. Ieder jaar in januari start de werving voor vrijwilligers van het festival. Daarnaast is er een ambassadeursprogramma en zijn er stages/werkervaringsplaatsen.

Momenteel zijn er drie vacatures: we zoeken een Stagiair/vrijwilliger verdiepingsprogramma, en Stagiair/vrijwilliger Events & Advies en een stagiair/vrijwilliger marketing & communicatie. Lees meer.

Logo Amnesty International  vfonds logo nieuw   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube