Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter 22 - 30 maart 2019 in Den Haag
LGBT+ in de spotlight op #MtMF19

Van 22 t/m 30 maart 2019 vindt het Movies that Matter Festival weer plaats in Theater aan het Spui en Filmhuis Den Haag. Negen dagen lang brengen we spraakmakende speelfilms en documentaires in combinatie met debat naar de Hofstad. Ook zijn er dagelijks optredens van bands en DJ’s, kun je exposities zien, VR films beleven, lekker eten en nog veel meer.

Ieder jaar staan LGBT+ rechten ook op het festivalmenu. Zo komt Russische journalist en LGBT+ activist Ali Feruz uit de documentaire Novaya naar het festival en vertonen we verschillende films waarin de strijd voor gelijkheid tussen alle genders en seksualiteiten centraal staat. Hieronder presenteren we een greep uit het programma.

Let's connect!
We sturen deze aankondiging met het vriendelijke verzoek om het festival onder de aandacht te brengen van jouw achterban middels website, nieuwsbrief en/of sociale media. Indien je meer informatie wenst, verstrekken wij deze graag. Wil je een actie wil met ons opzetten? Neem dan contact op via a.vermeulen@moviesthatmatter.nl, we bespreken graag de mogelijkheden.

De kaartverkoop start 7 maart en het volledige filmprogramma staat al online.

The miseducation of Cameron Post

Wanneer Cameron Post (Chloë Grace Moretz) tijdens een schoolfeest betrapt wordt als ze zoent met een meisje, sturen haar pleegouders haar naar een instituut om haar van haar homoseksuele gevoelens af te helpen. Middels psychotherapie, discipline en andere twijfelachtige methoden moeten de kinderen leren inzien waarom ze op dezelfde sekse vallen en hoe ervan af te komen. 

The Miseducation of Cameron Post is een mooie coming-of-agefilm in de jaren negentig over vriendschap, identiteit en het recht om jezelf te mogen zijn.

Trailer
José

Het leven van de jonge José verandert van de ene op de andere dag wanneer hij de liefde van zijn leven ontmoet: Luis, een migrant uit het Caribisch gebied. Het zou een simpel liefdesverhaal kunnen zijn, ware het niet dat José en Luis in Guatemala wonen, waar homoseksualiteit een groot taboe is.

José is een prachtig intiem portret van een adolescent die zoekt naar zijn identiteit en plaats binnen de samenleving.

Trailer
Rafiki

“Goede Keniaanse meisjes worden goede Keniaanse echtgenoten,” maar Kena en Ziki verlangen naar meer. Ondanks de politieke strijd tussen hun families weigeren de meiden zich uit elkaar te laten drijven. Wanneer de liefde tussen hen opbloeit, worden ze gedwongen te kiezen tussen hun geluk of hun veiligheid.

Net als de twee personages moest Rafiki zelf ook nogal wat weerstand overwinnen toen de film door de Keniaanse censors werd verboden. Regisseur Kahiu vocht de beslissing aan en kreeg gelijk van het Keniaanse Hooggerechtshof.

Trailer
Girl

Queer Palm winnaar Girl gemist? De film wordt tijdens het festival nogmaals op het grote doek vertoond tijdens Chosen by YOU.

De vijftienjarige Lara droomt van een carrière als ballerina. Maar haar lichaam stribbelt tegen, want Lara is geboren als jongen. Samen met haar vader trotseert ze de wereld.

Trailer
Amnesty  NPL-DEF  Trouw - verdieping  BNNVARA   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube