Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter 22 - 30 maart 2019 in Den Haag
Save the planet op #MtMF19

Van 22 t/m 30 maart 2019 vindt het Movies that Matter Festival weer plaats in Theater aan het Spui en Filmhuis Den Haag. Negen dagen lang brengen we spraakmakende speelfilms en documentaires in combinatie met debat naar de Hofstad. Ook zijn er dagelijks optredens van bands en DJ’s, kun je exposities zien, VR films beleven, lekker eten en nog veel meer.

Dit jaar presenteren we weer het themaprogramma Save the Planet. Onze planeet is in gevaar. Het gebruik van fossiele brandstoffen, het kappen van oerbossen, overbevissing en intensieve landbouw zorgen ervoor dat mensen en dieren in hun bestaan worden bedreigd. In dit themaprogramma vertonen we films met nagesprekken over de strijd voor een duurzame wereld. Hieronder een greep uit het programma.

Let's connect!
We sturen deze aankondiging met het vriendelijke verzoek om het festival onder de aandacht te brengen van jouw achterban middels website, nieuwsbrief en/of sociale media. Indien je meer informatie wenst, verstrekken wij deze graag. Wil je een actie wil met ons opzetten? Neem dan contact op via a.vermeulen@moviesthatmatter.nl, we bespreken graag de mogelijkheden.

Bekijk het volledige programma van Save the Planet
MtMF19 X MinBuza: Earth At Stake

In Earth at Stake presenteren we samen met het Ministerie van Buitenlandse Zaken een programma met films over de strijd voor een duurzame wereld. Op zondag 24 maart zijn in de kleine zaal van Theater aan het Spui van 10.45-17.45 uur drie documentaires te zien in combinatie met een inleiding of nagesprek.

Anthropocene: the Human Epoch is een epische, oogstrelende docu over hoe mensen de planeet fundamenteel en permanent wijzigen door systematisch de grenzen van de natuur te overschrijden.

Soyalism laat zien dat de groeiende vraag naar varkensvlees in met name China wereldwijd grote consequenties heeft voor de manier waarop voedsel wordt geproduceerd. 

In Youth Unstoppable: The Rise of Global Youth Movement vertelt Canadese tiener en filmmaker Slater Jewell-Kemker over een periode van tien jaar het verhaal van een diverse groep jonge activisten die opkomen voor een groene, duurzame toekomst. 

Kaartjes voor de documentaires zijn los aan te schaffen via bovenstaande links. De films worden ook op andere momenten tijdens het festival los vertoond. Zo wordt Youth Unstoppable op 26 maart om 17:30 vertoond i.c.m. een inleiding door Ines Kostić (Partij voor de Dieren).

Welcome to Sodom

Waar gaat je weggegooide telefoon of computer naartoe als je een nieuwe hebt gekocht? Waarschijnlijk komt hij terecht in Agbogbloshie in Ghana. Welcome to Sodom gaat over deze gigantische stortplaats, een van de meest giftige plekken ter wereld. Hier ligt rond de 250.000 ton elektronisch afval uit westerse landen, en werken en leven meer dan 6000 mannen, vrouwen en kinderen.

Zij noemen het Sodom, naar de verdorven plaats uit de Bijbel. Dit afvoerputje van de moderne, geglobaliseerde wereld vol korte termijn consumentisme, biedt de mensen die er afhankelijk van zijn een bestaan, maar bedreigt tegelijkertijd ook hun leven.

Trailer
When Lambs become Lions

De olifant behoort tot het nationale erfgoed van Kenia, maar dreigt uit te sterven door de illegale handel in ivoor. ‘X’ is een kleine stroper en ivoorhandelaar in Kenia. Zijn neef Asan is een ‘wildlife ranger’ zonder genade voor stropers. ‘Hier buiten zijn we allemaal jagers,’ zegt hij. Maar als Asan te maken krijgt met tegenslag in zijn leven, beginnen de mannen in te zien hoe hun lot is verbonden.

When Lambs Become Lions is een sterke documentaire over het kiezen van je levenspad en de gevolgen van je keuzes, tegen de achtergrond van het prachtige Keniaanse landschap.

Trailer
Amnesty  NPL-DEF  Trouw - verdieping  BNNVARA   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube