Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter 22 -30 maart in Den Haag
Vrouwenrechten in de spotlight op #MtMF19

Van 22 t/m 30 maart 2019 vindt het Movies that Matter Festival plaats in Theater aan het Spui en Filmhuis Den Haag. Negen dagen lang brengen we spraakmakende speelfilms en documentaires in combinatie met debat naar de Hofstad. Ook zijn er dagelijks optredens van bands en DJ’s, kun je exposities zien, VR films beleven, lekker eten en nog veel meer.

Vrouwenrechten staan dit jaar weer op het festivalmenu. Onder het programma FemmeTastic vertonen we drie films over gendergelijkheid en vrouwenrechten. Ook komt de Afghaanse journaliste en vrouwenrechtenactiviste Shakila Ibrahimkhail uit Facing the Dragon naar het festival en vertonen we de film Dirty God van Nederlandse bodem. Tijdens de Dutch Movies Matter Night op vrijdag 29 maart en op zaterdag 30 maart praten we na met regisseur Sascha Polak en actrice Vicky Knight

Hieronder presenteren we een greep uit het programma.

Let's connect!
We sturen deze aankondiging met het vriendelijke verzoek om het festival onder de aandacht te brengen van jouw achterban middels website, nieuwsbrief en/of sociale media. Indien je meer informatie wenst, verstrekken wij deze graag. Wil je een actie wil met ons opzetten? Neem dan contact op via a.vermeulen@moviesthatmatter.nl, we bespreken graag de mogelijkheden.

De kaartverkoop start 7 maart en het volledige filmprogramma staat eind februari online.

on the basis of sex

Als opwarmer voor ons festival vertonen we op zondag 3 maart de film On the Basis of Sex in Pathé Buitenhof in Den Haag.

On the Basis of Sex is het waargebeurde en inspirerende verhaal over juriste Ruth Bader Ginsburg, die in een door mannen gedomineerde wereld haar weg naar het Amerikaans Hooggerechtshof heeft bevochten. De jonge advocate start samen met haar man een baanbrekende zaak over seksediscriminatie. Ze verschijnt aan het Hooggerechtshof in Amerika, waar zij later de allereerste vrouwelijke rechter wordt.

Na de film is er een gesprek met Shirin Milani, rechter in de rechtbank Overijssel sinds 2010. Milani behandelt strafzaken en is docent bij de SSR op het gebied van zedenzaken. Als persrechter is ze regelmatig in de media te zien.

Koop hier een kaartje
FemmeTastic op #MtMF19

Onder het festivalprogramma FemmeTastic vertonen we drie films over sterke vrouwen die zich inzetten voor gendergelijkheid en vrouwenrechten. 

The Feminister volgt vier jaar lang Margot Wallström, de Zweedse minister van Buitenlandse Zaken, die vooral bekendstaat om haar feministische beleid en empathische inborst.

Soni is een vrouwelijke undercoveragent in New Dehli, India. Ze werkt met name ’s nachts aan een geheime operatie om het toenemende geweld tegen vrouwen te onderzoeken. 

Cold Sweat gaat over Afrooz, de aanvoerder van het nationale Iraanse zaalvoetbalteam voor vrouwen. Wanneer haar verboden wordt om mee te doen aan de Asian Games-finale, neemt ze het op tegen het patriarchale Iraanse systeem.

Activist: Facing the Dragon

Twee vrouwen weigeren zich de mond te laten snoeren en te laten onderschatten in het door mannen gedomineerde Afghanistan. Nilofar Ibrahimi, een van de weinige vrouwen in het Afghaanse parlement, en journaliste Shakila Ibrahimkhail moeten overleven in een land ‘waar het patriarchaat de pan uitrijst’. Beiden doet dat met ongelooflijke kracht, maar hun keuzes vragen grote persoonlijke offers.

In het competitieprogramma Activist zie je acht bijzondere documentaires over het werk en leven van mensenrechtenverdedigers, waaronder Facing the Dragon. Shakila Ibrahimkhail is festivalgast en neemt deel aan de nagesprekken na de vertoningen.

Bekijk hier het filmpje over Shakila
Amnesty  Trouw - verdieping  BNNVARA   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube