Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter maart 2019
Het aftellen is begonnen!

Pak je agenda, want het filmprogramma van het Movies that Matter Festival 2019 staat online! Nog een kleine maand en dan barst hét internationale filmfestival over vrede en recht weer los in de Hofstad. Op 22 maart openen we met de kleurrijke nieuwe speelfilm Goldie van Sam de Jong. De jonge filmmaker is dit jaar een van de curatoren in het Weapon of Choice-programma en geeft op zaterdag 23 maart een masterclass na afloop van de vertoning van Goldie.

Movies that Matter Festival 2019

Het aftellen tot het Movies that Matter Festival 2019 is begonnen! Van 22 t/m 30 maart brengen we rond de 70 films naar  Theater aan het Spui en Filmhuis Den Haag. Negen dagen lang kun je spraakmakende speelfilms en documentaires bekijken in combinatie met debat. Ook zijn er dagelijks muziekoptredens van DJ’s en bands, kun je exposities zien, VR films beleven, lekker eten en nog veel meer.

Het volledige filmprogramma staat online. Het verdiepingsprogramma staat vanaf 7 maart online en op deze dag start ook de kaartverkoop. 

Op de hoogte blijven van al het festivalnieuws? Meld je dan aan voor onze festivalkrant! Deze krant staat boordevol informatie over het festival, zoals beschrijvingen van alle films, een blokkenschema en achtergrondartikelen. De krant wordt dan medio maart bij je thuisbezorgd.

Nationale Postcode Loterij nieuwe hoofdpartner

Wij zijn erg blij je te mogen vertellen dat de Nationale Postcode Loterij, naast Amnesty International, onze nieuwe hoofdpartner wordt! De bekendmaking van de schenking aan Movies that Matter is gedaan in aanloop naar het Goed Geld Gala van de Postcode Loterij op 4 maart. Dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij kunnen we nog meer films vertonen op scholen door heel Nederland, meer impact genereren met ons festivalprogramma én mensenrechtenfilmfestivals ondersteunen in landen waar de persvrijheid in het geding is. Wij bedanken de Nationale Postcode Loterij en al haar deelnemers van harte!

Yomeddine On Tour

In maart is de hartverwarmende roadmovie Yomeddine te zien in Movies that Matter On Tour. De film gaat over de avontuurlijke reis van voormalig lepra patiënt Beshay. Na de dood van zijn vrouw beslist hij om voor het eerst de leprakolonie te verlaten waar hij zijn hele leven woonde, om op zoek te gaan naar zijn familie. Samen met het weesjongetje Obama en zijn geliefde ezel begint hij aan een lange reis door Egypte.

De film is te zien in filmtheaters door heel Nederland en ook op het Movies that Matter Festival in Den Haag.

Meer info
The Trial: State of Russia vs. Oleg Sentsov

De Oekraïense filmmaker Oleg Sentsov wordt door de Russische staat beschuldigd van terrorisme en werd in 2015 veroordeeld tot twintig jaar celstraf. In de film The Trial: State of Russia vs. Oleg Sentsov volgen we het proces. Het Europees Parlement reikte in 2018 de jaarlijkse Sacharovprijs  uit aan Oleg Sentsov. 

Op dinsdag 26 maart organiseren we in de grote zaal van Theater aan het Spui om 20.00 uur een speciale avond in samenwerking met het Europees Parlement met de vertoning van The Trial: the State of Russia vs. Oleg Sentsov. Na afloop is er een uitgebreid nagesprek met o.a. Natalia Kaplan, een nicht van Sentsov. De vertoning is gratis. Aanmelden kan via aanmelding@moviesthatmatter.nl o.v.v. Sacharov.

Vanaf 1 maart is de film bovendien te bekijken bij De Groene Filmclub door abonnees van De Groene Amsterdammer.

Meer info
Earth at Stake

In Earth at Stake presenteren we samen met het Ministerie van Buitenlandse Zaken een programma met films en nagesprekken over de strijd voor een duurzame wereld. Op zondag 24 maart zijn in de kleine zaal van Theater aan het Spui van 10.45-17.45 drie documentaires te zien in combinatie met een inleiding of nagesprek met de regisseur of een expert.

Anthropocene: the Human Epoch is een episch docu over hoe mensen de planeet permanent beschadigen door systematisch de grenzen van de natuur te overschrijden.

In Soyalism zien we hoe de groeiende vraag naar varkensvlees wereldwijd grote consequenties heeft voor de manier waarop voedsel wordt geproduceerd. Enorme delen van de Amazone worden gekapt om plaats te maken voor sojaplantages, bestemd voor veevoer. 

Het actuele Youth Unstoppable: The Rise of Global Youth Climate Movement laat zien hoe jongeren uit alle hoeken van de wereld samenkomen om aan te dringen op echte actie tegen klimaatverandering.

ONE WORLD X MTMF19

In samenwerking met OneWorld organiseren we op woensdag 27 maart in Filmhuis Den Haag een speciale vertoning van de film GritActivist Dian Maharani ontsnapte als kind ternauwernood aan een kokende modderstroom. Nu vecht ze samen met haar moeder voor gerechtigheid en neemt ze het op tegen het grote bedrijf Lapindo.

Na afloop spreekt hoofdredacteur Seada Nourhussen met regisseurs Cynthia Wade en Sasha Friedlander en activist Dian Maharani.

Kaartverkoop

De kaartverkoop voor het festival start officieel op donderdag 7 maart. Je kunt nu echter al kaarten kopen voor de specials Best of #MtMF19 en DECODED | LGBT+. 

Tijdens de Best of #MtMF19 op zaterdag 30 maart zie je drie van de beste films van het festival voor maar € 27. 

DECODED | LGBT+ Matters is een avondvullend programma in samenwerking met CJP op donderdag 28 maart. Een sprankelende avond vol met film, theater, muziek, en bier en vega-bitterballen als toetje!

MTMF19 @ FILMFESTIVAL ASSEN

Tijdens het Internationaal Filmfestival Assen vertonen we op zaterdag 9 maart twee festivalfilms, met een inleiding voorafgaand aan de vertoningen.

De speelfilm Dirty God, te zien om 13.15, vertelt het verhaal van Jade, een jonge moeder die slachtoffer is geworden van een zuuraanval door haar ex. De speelfilm Rafiki, te zien om 16:00, gaat over de prille liefde tussen twee meisjes in Nairobi.

Amnesty  NPL-DEF  Trouw - verdieping  BNNVARA   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube