Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter 22 - 30 maart in Den Haag
Movies that Matter Festival 2019

Van 22 t/m 30 maart vindt het Movies that Matter Festival plaats in Theater aan het Spui en Filmhuis Den Haag. Negen dagen lang brengen we spraakmakende speelfilms en documentaires in combinatie met debat naar de Hofstad. Ook zijn er dagelijks optredens van bands en DJ’s, kun je exposities zien, VR films beleven, lekker eten en nog veel meer.

Voor filmfanaten staat er een aantal spannende dingen op het programma. Zo organiseren we op zaterdag 23 maart een speciale masterclass met filmmaker Sam de Jong (zie hieronder). En op maandagavond 25 maart vindt de speciale MtMF19 Pubquiz plaats. Je kunt je hiervoor gratis aanmelden met maximaal vijf mensen per team via aanmelden@moviesthatmatter.nl o.v.v. Pubquiz MtMF19.

Hieronder een greep uit het programma.

Let's connect!
We sturen deze aankondiging met het vriendelijke verzoek om het festival onder de aandacht te brengen van jouw achterban middels website, nieuwsbrief en/of sociale media. Indien je meer informatie wenst, verstrekken wij deze graag. Wil je een actie wil met ons opzetten? Neem dan contact op via a.vermeulen@moviesthatmatter.nl, we bespreken graag de mogelijkheden.

Bekijk het volledige programma
#MtMF19 masterclass met Sam de Jong

Op zaterdag 23 maart om 14:00 organiseren we in Theater aan het Spui Den Haag (Grote Zaal) een masterclass met filmmaker Sam de Jong (Prins, Goldie). We vertonen eerst zijn nieuwste film Goldie en vervolgens praten we over zijn ervaringen en carrièrepad. Hoe is zijn weg naar succes in Nederland verlopen? En hoe is het om een film te maken voor FOX in de VS in vergelijking met Nederland? Tijdens de masterclass krijg je de kans om aan Sam de Jong al je (brutale) vragen te stellen.

14:00 - 15:30     Goldie

15:30 - 16:30     Masterclass met filmmaker Sam de Jong

Sam de Jong beleefde een droomdebuut met zijn eerste speelfilm Prins. De film kreeg lovende recensies en zijn aparte visuele stijl viel zowel binnen als buiten Europa op. De afgelopen jaren werkte hij in opdracht van het Amerikaanse 20th Century Fox aan zijn nieuwste film: Goldie. De film ging in februari van dit jaar in première op het filmfestival in Berlijn en wordt in Nederland voor het eerst vertoond als openingsfilm van het Movies that Matter Festival.

Meer informatie over de masterclass
Shorts that Matter
In samenwerking met het Go Short Festival stelden we een korte filmprogramma samen. Te zien zijn: 
  • The Christmas Gift (Bogdan Muresanu)
  • Down There (Zhengfan Yang)
  • Heavy Pen (Pamela Kalkman en Bowie Verschuuren)
  • Prisoner of Society (Rati Tsiteladze)
  • Untravel (Ana Nedeljković en Nikola Majdak Jr.)
 
Na afloop leiden studenten van de Universiteit Leiden een nagesprek met regisseur Pamela Kalkman. Een combiticket geeft toegang tot alle shorts.
 
Meer info
Leto

Leto is een punky biopic over de underground muziekscene in Leningrad vlak voor de perestrojka, gebaseerd op de beginjaren van popicoon Viktor Tsoï en zijn legendarische band Kino.

Vanwege absurde aantijgingen over geldfraude werd regisseur Serebrennikov aan het eind van de opnamen van Leto onder huisarrest geplaatst. Hij kon thuis nog wel de montage afronden.

Trailer
VR Cinema

Gedurende het festival zijn er in Filmhuis Den Haag vijf gratis VR-films te zien:

 

 

Amnesty  NPL-DEF  Trouw - verdieping  BNNVARA   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube