Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter GRATIS naar IDFA!
Actiemaand

Movies that Matter is de Sint voor en deelt in actiemaand november toegangskaarten uit voor twee filmfestivals.
Zo verloten we tickets voor 's-werelds grootste documentaire filmfestival, IDFA, dat van 19 t/m 30 november weer neerstrijkt in Amsterdam.

Ook geven we samen met Defense for Children gratis kaartjes weg voor het Kinderrechten Festival, dat van 18 t/m 20 november in Leiden plaatsvindt.

Movies that Matter Dag op IDFA

Movies that Matter presenteert in Amsterdam in samenwerking met IDFA op zondag 23 november de Movies that Matter Dag: vier spraakmakende documentaires met nagesprekken. De dag opent in Tuschinski 1 met The Look of Silence, opvolger van de bekroonde en veelbesproken film The Act of Killing. Aansluitend is er een nagesprek met regisseur Joshua Oppenheimer.

Movies that Matter geeft 6 vrijkaarten weg voor deze film. Vul het online formulier in en wie weet gaat u gratis naar deze indrukwekkende film!

'IRANIAN' in On Tour

Moeten vrouwen wél of geen sluier dragen? Is de seculiere samenleving een utopie? In een prachtig buitenhuis in Teheran filmt de atheïstische Iraanse filmmaker Mehran Tamadon een discussie die hij voert met vier streng religieuze voorstanders van de Islamitische Republiek.

LEES MEER
Movies that Matter @ NPO Doc

Ook in november presenteren Movies that Matter en NPO Doc iedere dinsdagavond rond 22 uur een movie that matters op tv en online. In november staan de films Bitter Seeds, Familia, We Are Together en Camera/Woman op het programma.

LEES MEER
Prijsvraag Kinderrechten Filmfestival

Van 18 - 20 november 2014 vindt het Kinderrechten Filmfestival plaats in het Kinderrechtenhuis te Leiden. Uiteenlopende thema’s komen aan bod, zoals vluchtelingenkinderen, kinderarbeid en de rechten van meisjes. Na iedere vertoning is er een nagesprek  met gastsprekers. Overdag zijn er films voor kinderen en jongeren en in de avond voor studenten en volwassenen.

Movies that Matter mag  2 x 2 vrijkaarten weggeven voor een avondvoorstelling. Beantwoord daarvoor de volgende vraag: In welke industrie werkten kinderen veelal in de 19de eeuw in Leiden?

a. Mijnbouw
b. Textielindustrie
c. Landbouw

Stuur uw antwoord uiterlijk 10 november naar info@kinderrechtenhuis.nl o.v.v. ‘Prijsvraag Movies that Matter’, naam, e-mailadres en telefoonnummer. Winnaars worden op de hoogte gesteld.

Logo Amnesty International  vfonds logo nieuw   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube