Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter 22 - 30 maart in Den Haag
(on)gelijkheid in de spotlight op #MtMF19

Van 22 t/m 30 maart 2019 vindt het Movies that Matter Festival weer plaats in Theater aan het Spui en Filmhuis Den Haag. Negen dagen lang brengen we spraakmakende speelfilms en documentaires in combinatie met debat naar de Hofstad. Ook zijn er dagelijks optredens van bands en DJ’s, kun je exposities zien, VR films beleven, lekker eten en nog veel meer.

Dit jaar staan discriminatie en racisme over de hele wereld weer in de spotlight. We vertonen verschillende films en documentaires over ongelijkheid en er komen internationale activisten naar het festival die hier op hun manier tegen strijden. Hieronder een greep uit het programma.

Let's connect!
We sturen deze aankondiging met het vriendelijke verzoek om het festival onder de aandacht te brengen van jouw achterban middels website, nieuwsbrief en/of sociale media. Indien je meer informatie wenst, verstrekken wij deze graag. Wil je een actie wil met ons opzetten? Neem dan contact op via a.vermeulen@moviesthatmatter.nl, we bespreken graag de mogelijkheden.

Bekijk het volledige programma
Activist Competitieprogramma

In het competitieprogramma Activist zie je acht bijzondere documentaires over het werk en leven van mensenrechtenverdedigers. Dit jaar zijn er twee documentaires waarin internationale activisten centraal staan die op hun manier strijden voor gelijkheid. De activisten zijn na afloop van de vertoningen aanwezig bij het nagesprek.

Everything Must Fall is een levendige reconstructie van de studentenprotesten op de Wits Universiteit in Johannesburg, Zuid-Afrika. Toen de regering in 2015 besloot de collegegelden te verhogen, verzetten de studenten zich daartegen onder de noemer #FeesMustFall. Prominente leiders van de protesten, onder wie activist Shaeera Kalla, vertellen hoe de aanvankelijk vreedzame demonstratie hard werd neergeslagen toen de universiteit de politiemacht inschakelde.

Zie hier het filmpje over de #FeesMustFall beweging.

In de documentaire The Feeling of Being Watched staat journalist Assia Boundaoui centraal. Wanneer zij de geruchten over surveillance in haar Arabische wijk in Chicago onderzoekt, stuit ze op een gigantisch, langdurig antiterrorismeonderzoek van de FBI. Hoe dieper ze graaft, des te meer ze te weten komt over de verregaande impact van de griezelige ‘Operation Vulgar Betrayal’ op de levens van haar familie en buurtgenoten.

Zie hier het filmpje over Assia.

Crime + Punishment

Crime + Punishment is een spannende en onthullende klokkenluidersdocu, waarin twaalf dappere politieagenten van de New York Police Department de krachten bundelen en het opnemen tegen hun bazen. Ze klagen het departement aan wegens corruptie, onrechtmatige arrestaties en etnisch profileren.

De documentaire is onderdeel van het competitieprogramma Camera Justitia. Hieronder vallen acht indrukwekkende films (zowel fictie als documentaire) en naprogramma's over juridische dilemma’s, waarheidsvinding, internationaal recht en de strijd tegen straffeloosheid.

Trailer
Blackkklansman

Oscarwinnaar BlacKkKlansman gemist? De film wordt tijdens het festival nogmaals op het grote doek vertoond tijdens Chosen by YOU.

Baanbrekend regisseur Spike Lee baseerde deze provocerende film op het leven van Ron Stallworth. Deze politieman uit Colorado Springs slaagde er als eerste Afro-Amerikaanse agent in om te infiltreren in de Ku Klux Klan.

Trailer
Amnesty  NPL-DEF  Trouw - verdieping  BNNVARA   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube