Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter Maart 2019
Start kaartverkoop

Hoera! De kaartverkoop voor het Movies that Matter Festival 2019 is van start. Op 22 maart barst het festival weer los in de Hofstad. Kaarten koop je nu online op de filmpagina's of aan de kassa van Filmhuis Den Haag, Spui 191.

Keuzestress? Geen zorgen, in deze nieuwsbrief brengen we je op de hoogte van nog een aantal highlights uit het programma.

Gisteren is onze festivalkrant als special bij dagblad Trouw verschenen. Bekijk hier de online versie.

Koop nu je tickets voor #MtMF19!

De kaartverkoop voor het Movies that Matter Festival is gestart. Tickets koop je op de filmpagina's of op de verdiepingspagina's. Hier vind je meer informatie over kaartsoorten en prijzen.

Wil je naar meerdere films? Dan is een strippenkaart wellicht iets voor jou: je betaalt €48 voor 6 films (het reguliere kortingstarief is €8,50, met een strippenkaart ben je dus nog goedkoper uit.) De strippenkaart kun je online kopen of aan de kassa van Filmhuis Den Haag.

Cineville
Cinevillepashouders kunnen op het Movies that Matter Festival met hun pas naar alle vertoningen, met uiztondering van de Specials (DECODED | LGBT+ Matters, Best of #MtMF19, De Groene Presents, Trouw Presents, BNNVARA Preview en besloten vertoningen). 
Je kunt online tickets reserveren en bij de kassa van Filmhuis Den Haag. Lees meer over de voorwaarden.

We Are Public
Heb je een We Are Public-pas? Dan kun je met je pas ook naar het Movies that Matter Festival. Bekijk hier welke films je kunt zien.

Q&A's en verdieping
Naast de films bieden we een uitgebreid verdiepingsprogramma. Internationale filmmakers, politici, journalisten, activisten, kunstenaars, opiniemakers en deskundigen nemen deel aan tientallen Q&A’s en debatten. Het verdiepingsprogramma staat nu online. 

Let op: de nagesprekken vinden altijd plaats in de filmzaal, je kunt dus geen apart kaartje kopen voor het naprogramma.
Bekijk de verdieping
Thema's & Specials
Ieder jaar vullen we de vaste programma's aan met actuele themaprogramma’s. Dit jaar zijn de thema’s: On the Move over migratie, Save the Planet over de oorzaken en gevolgen van klimaatverandering,
Extreme Democracy over de opkomst van populisme, LGBT+ met films over LGBT+-rechten en het recht om jezelf te zijn en FemmeTastic over de ongelijke behandeling van mannen en vrouwen.

Bekijk de thema's
VR Cinema

Met onze VR-films bieden we je een onvergetelijke ervaring en kun je op wereldreis zonder Den Haag te verlaten. Zo neemt My Drowning Island je mee naar Kiribati in Oceanië, dat bijna door de zee is opgeslokt vanwege de stijgende zeespiegel. En in de VR-versie van de Activist-film Ghost Fleet vaar je mee op illegale vissersboten in Thailand, waar duizenden mannen gedwongen worden te werken onder barre omstandigheden.

De VR-films zijn tijdens het festival iedere dag GRATIS te ervaren in Studio A van het Filmhuis (bovenruimte tussen Filmhuis en Theater aan het Spui).

Virtual Reality films
Partner Events
Voor onze film en debatprogramma’s werken we ieder jaar samen met tal van partners. Organisaties die zich op allerlei verschillende manieren hard maken voor mensenrechten en menselijke waardigheid en ons helpen een geslaagd festival neer te zetten.

Mediapartners Trouw en BNNVARA presenteren eigen dagen voor abonnees, daarnaast zijn er de BNNVARA Specials. Verder zijn er speciale vertoningen en events in samenwerking met partners zoals het Europees Parlement, Hivos en UNHCR. Wij danken al onze samenwerkingspartners, hoofdpartners, fondsen en suppliers!
 
Bekijk hier alle partner events
Pubquiz MtMF19

Op maandagavond 25 maart vindt in het café van Filmhuis Den Haag van 20.30 uur tot 22.30 uur de MtMF19 Pubquiz plaats. Ben jij telkens iedereen te slim af en weet je het altijd beter?

Meld je dan aan met maximaal vijf mensen per team via 
aanmelden
@moviesthatmatter.nl
 o.v.v. Pubquiz MtMF19. Deelname is gratis en er is beperkt plek dus wacht niet te lang.

Masterclasses

Sam de Jong, regisseur van de openingsfilm Goldie geeft na afloop van de vertoning van zijn film op zaterdag 23 maart een masterclass. 
Op donderdag 28 maart verzorgt Colleen Rohan, internationaal strafrechtadvocaat, om 16.00 uur de gratis toegankelijke Camera Justitia-masterclass in de foyer van Theater aan het Spui. 

Info over de masterclasses
Exposities

Er zijn dit jaar maar liefst vier exposities te bewonderen tijdens het festival. Zo is van 4-29 maart is in het Atrium in Den Haag de expositie Visual Human Rights te zien. Meet the Activist is te zien in de foyer van Theater aan het Spui. De Video Expo: Tierra van Regina José Galindo is eveneens te bekijken in de foyer van Theater aan het Spui. En Hybrid Peace, Stroom Den Haag is te zien bij Stroom.

Meer over de exposities
Amnesty  NPL-DEF  BNNVARA  Trouw - verdieping   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube