Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter 22 - 30 maart 2019 in Den Haag
Films over het recht op gezondheidszorg

Van 22 t/m 30 maart 2019 vindt het Movies that Matter Festival weer plaats in Theater aan het Spui en Filmhuis Den Haag. Negen dagen lang brengen we spraakmakende speelfilms en documentaires in combinatie met debat naar de Hofstad. Ook zijn er dagelijks optredens van bands en DJ’s, kun je exposities zien, VR films beleven, lekker eten en nog veel meer.

Tijdens #MtMF19 zie je verschillende indrukwekkende films over het recht op gezondheidszorg, gezondheidsproblematiek door vervuilende industrie en het recht op zelfbeschikking. Zo vertonen we de actuele documentaire Esta Todo Bien over de medische crisis in Venezuela. De Venezolaanse activist en arts Efraím Vegas is hoofdpersoon in de documentaire en komt naar het festival. Hieronder een greep uit het programma.

Let's connect!
We sturen deze aankondiging met het vriendelijke verzoek om het festival onder de aandacht te brengen van jouw achterban middels website, nieuwsbrief en/of sociale media. Indien je meer informatie wenst, verstrekken wij deze graag. Wil je een actie wil met ons opzetten? Neem dan contact op via a.vermeulen@moviesthatmatter.nl, we bespreken graag de mogelijkheden.

Bekijk het volledige festivalprogramma
Activist competitieprogramma: Esta Todo Bien

In het competitieprogramma Activist zie je acht bijzondere documentaires over het werk en leven van mensenrechtenverdedigers. Een internationale jury bekroont tijdens de Activist Night op 27 maart de winnende documentaire met de Gouden Vlinder Activist Documentary Award en €5000. Ook is er een stimuleringsprijs voor de mensenrechtenverdedigers: de Gouden Vlinder Activist Human Rights Award en €5000.

Esta Todo Bien is een van de films in de competitie Activist. Terwijl de gezondheidszorg in Venezuela instort, en miljoenen mensen het land ontvluchten, proberen een arts, een apotheker, een activist en twee kankerpatiënten te overleven in de chaos. Zij kampen dagelijks met het dilemma te blijven of te vluchten. 

Activist en arts Efraím Vegas, tevens protagonist in de film, is festivalgast. Na afloop van de vertoning op dinsdag 26 maart geeft hij de Vrijheidslezing over de medische crisis in Venezuela en de huidige staat van het land.

Activist komt tot stand in samenwerking met hoofdpartner Amnesty International.

Ademloos

In Ademloos start de Belgische filmmaker Daniel Lambo na de dood van zijn vader een onderzoek naar de dodelijke asbestindustrie. Zijn zoektocht leidt hem naar een van de grootste asbest-dumpplekken in India. Daar ontdekt hij een miljoenenindustrie die nog steeds de levens van werknemers en consumenten wereldwijd in gevaar brengt.

Meer informatie
Yomeddine

Yomeddine is een hartverwarmende roadmovie over de avontuurlijke reis van voormalig leprapatiënt Beshay. Na de dood van zijn vrouw beslist hij om voor het eerst de leprakolonie te verlaten waar hij zijn hele leven woonde, om op zoek te gaan naar zijn familie. Samen met het weesjongetje Obama en zijn geliefde ezel begint hij aan een lange reis door Egypte.

Trailer
The Children Act

The Children Act gaat over de 17-jarige Adam die leukemie heeft en zonder een bloedtransfusie niet lang meer zal leven. Vanwege zijn geloof als Jehova’s getuige weigert hij de noodzakelijke medische hulp te accepteren. Fiona, rechter van het Hooggerechtshof, moet besluiten of hij te jong is om zelf over leven en dood te beslissen.

Trailer
Amnesty  NPL-DEF  Trouw - verdieping  BNNVARA   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube