Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter 22 - 30 maart 2019 in Den Haag
Politieke films en documentaires op #MtMF19

Van 22 t/m 30 maart 2019 vindt het Movies that Matter Festival weer plaats in Theater aan het Spui en Filmhuis Den Haag. Negen dagen lang brengen we spraakmakende speelfilms en documentaires in combinatie met debat naar de Hofstad. Ook zijn er dagelijks optredens van bands en DJ’s, kun je exposities zien, VR films beleven, lekker eten en nog veel meer.

Op het festival zie je dit jaar verschillende films die inzoomen op politieke onderwerpen. We vertonen documentaires en speelfilms over de afbrokkeling en gevaren van de democratie, toenemend extremisme en de rol van de media over de hele wereld. Hieronder een greep uit het programma.

Let's connect!
We sturen deze aankondiging met het vriendelijke verzoek om het festival onder de aandacht te brengen van jouw achterban middels website, nieuwsbrief en/of sociale media. Indien je meer informatie wenst, verstrekken wij deze graag. Wil je een actie wil met ons opzetten? Neem dan contact op via a.vermeulen@moviesthatmatter.nl, we bespreken graag de mogelijkheden.

Exit

Waarom sluiten jonge mensen zich aan bij extremistische groepen? En hoe breken ze eruit? In de documentaire Exit bieden voormalige radicalen een indringende kijk in de cultuur van rechts, links en islamitisch extremisme in Europa en de Verenigde Staten. Geregisseerd door Karen Winther, ooit trots lid van de Noorse neonazi’s.

Op zondag 24 maart is Exit onderdeel van De Groene Presents. Na afloop van de vertoning is er een Q&A met onderzoeker Ineke van der Valk en voormalig radicaal Michel. Op zaterdag 30 maart gaan we in gesprek met radicaliseringsdeskundigen Maarten van de Donk en Peter Duisters.

Trailer
Our New President

De documentaire Our New President werpt een caleidoscopische blik op de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016, door de lens van Russische propagandakanalen. Met in de hoofdrollen de getalenteerde Donald Trump, Man van de Vrede, en de mesjogge en moorddadige ‘Killary’ Clinton, behekst door een mummieprinses. 

Op dinsdag 26 maart is er na afloop een Q&A met Laura Starink en Coen van der Zwol, die beide NRC correspondent zijn geweest in Moskou. Op zaterdag 30 maart gaan onderzoeker Jaron Harambam (UvA) en oud-hoofdredacteur NOS-journaal Hans Laroes in gesprek over fake news en de rol van media  in Nederland en in Rusland. 

Trailer
Profile

Profile is een spannende thriller met docutrekjes, gemaakt in een vernieuwende vorm. Wanneer een Britse journalist undercover gaat op sociale media en zich voordoet als moslima, raakt ze al snel in de ban van een jihadist. De charismatische IS-strijder probeert haar vanuit Syrië te rekruteren en de journalist raakt verstrikt in een gevaarlijk kat-en-muisspel. 

Op zondag 24 maart organiseren we na afloop van de vertoning een Q&A met arabist en jurist Laila Al-Zwaini en Karima Sahla, directrice van stichting Oumnia Works. 

Trailer
When the War Comes

In When The War Comes volgen we de Slowaakse Peter. Hij komt uit een middenklasse gezin en heeft een goed leven. Toch maakt hij zich zorgen over te toekomst van zijn land, met name de aanwas van immigranten. Als er oorlog dreigt wil hij goed voorbereid zijn en daarom is hij in zijn vrije tijd de leider van een paramilitaire beweging. Ze rekruteren Slovaakse tieners onder het toeziend oog van de regering.

Op zondag 24 maart organiseren we na afloop een Q&A met terrorisme-expert Peter Knoope (Instituut Clingendael) en op donderdag 28 maart spreekt Thijs Bouwknegt, onderzoeker bij het NIOD, met Ivo van de Wijdeven, historicus en politiek analist bij het Ministerie van Algemene Zaken. 

Trailer
Amnesty  NPL-DEF  Trouw - verdieping  BNNVARA   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube