Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter nieuwsbrief december
Schrijf en stem!

December is behalve feestmaand ook de maand van de Internationale Dag van de Rechten van de Mens. Geeft u  behalve kado's ook graag hoop? Doe dan mee aan de Amnesty schrijfmarathon op 10 december en steek zo politiek gevangenen overal ter wereld een hart onder
de riem.
Deze maand kunt u ook uw stem laten horen door uw favoriete mensenrechtenfilms uit 2014 te kiezen en zo mee bepalen welke bijzondere films er in maart 2015 op het Movies that Matter Festival vertoond worden. Dus stem en maak kans op vrijkaarten! 

Movies that Matter wenst u alvast fijne feestdagen.

Stem Harvest 2014 en maak kans op vrijkaarten!

Uw favoriete mensenrechtenfilm nog éénmaal op het grote doek!

Ieder jaar presenteert het Movies that Matter Festival een selectie van de beste human rights films die het voorgaande jaar in de bioscoop te zien waren. Nog éénmaal die indrukwekkende, ontroerende en misschien wel onvergetelijke film op het grote doek.
Ook voor het komende festival kan het publiek meebeslissen welke films er in deze selectie vertoond zullen worden.

Breng nu hier uw stem uit op de beste movies that matter uit 2014 en maak kans op vrijkaartjes voor het festival in 2015!

'Children 404' in MtM On Tour

Het leven voor tieners is niet altijd even gemakkelijk. Voor LHBT (Lesbisch, Homo-, Bi-, en Transgender) jeugd in Rusland is het sinds Poetins ‘anti-homo wet’ uit 2013 een ware overlevingsstrijd. Children 404 toert in Movies that Matter On Tour in december door Nederland, in combinatie met een inleiding of nagesprek. De kick-off is op maandag 1 december in Utrecht, Leiden en Maastricht. Lees meer.

MtM Filmavond NPO Doc

Na een week pauze  zijn er vanaf dinsdag 9 december weer bijzondere movies that matter op themakanaal NPO Doc te zien. Op die avond staat om 21.45 uur de film My Stolen Revolution op het programma. Verder zijn deze maand te zien:  New Year Baby op 16 december om 22.10, There Once was an Island op 23 december om 21.50 uur, en op 30 december rond de klok van 22.00 uur de film In-Between DaysLees meer.

Handboek HRFN

Hoe begin je een mensenrechtenfestival in een ontwikkelingsland of in een land waar democratie ver te zoeken is? Nieuwsgierig? Neem dan alvast een kijkje in de herziene editie van het handboek Setting Up a Human Rights Film Festival. Een aantal hoofdstukken is nu online beschikbaar. Het volledige handboek zal in januari 2015 online gepubliceerd worden. 

LEES MEER
Supported Projects

Movies that Matter ondersteunt organisatoren van mensenrechten filmfestivals en filmvertoningen in landen waar persvrijheid in het geding is. De tweede selectieronde van 2014 is inmiddels voltooid en er zijn 12 nieuwe projecten geselecteerd. Nieuw zijn onder meer het Timor Leste Human Rights Film Festival in Oost Timor en het Freedom Film Festival 2015 in Maleisië.

LEES MEER
Amnesty schrijfmarathon

Op 10 december – de Dag van de Mensenrechten – schrijven honderdduizenden mensen uit de hele wereld brieven. Vierentwintig uur lang. Voor mensen die onrecht is aangedaan, die gevangen zitten, gemarteld zijn of bedreigd worden. Een etmaal lang brieven schrijven is fantastisch, maar hoeft natuurlijk niet. Een uurtje is ook heel welkom! Meedoen?

LEES MEER
Scheurkalender

Voor wie nog een origineel kado zoekt voor de feestdagen is er de bijzondere vfonds scheurkalender voor het onderwijs. In 2015 is het 70 jaar geleden dat heel Nederland werd bevrijd. Het vfonds, het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg, wil het bevrijdingsjaar in 2015 extra onder de aandacht brengen met een scheurkalender voor het onderwijs. Deze kost slechts 1 euro plus verzendkosten

LEES MEER
Filmreleases

The Salt of the Earth toont een portret van de wereldwijd gerenommeerde fotograaf Sebastião Salgado. De afgelopen 40 jaar trok hij door de continenten, in de voetsporen van een altijd-veranderende mensheid. Vanaf 4 december in de bios. In de speelfilm Bethlehem bevindt Palestijn Sanfur zich in een onmogelijke positie. Dagelijks heeft hij te maken met Razi, een agent van de Israëlische geheime dienst, die hem twee jaar eerder geworven heeft als informant. Vanaf 18 december in de bios.

Logo Amnesty International  vfonds logo nieuw   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube