Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter 22 - 30 maart 2019 in Den Haag
Indrukwekkende films en docu's op #MtMF19

Van 22 t/m 30 maart 2019 vindt het Movies that Matter Festival weer plaats in Theater aan het Spui en Filmhuis Den Haag. Negen dagen lang brengen we spraakmakende speelfilms en documentaires in combinatie met debat naar de Hofstad. Ook zijn er dagelijks optredens van bands en DJ’s, kun je exposities zien, VR films beleven, lekker eten en nog veel meer.

Tijdens het festival vertonen we verschillende films en documentaires over krachtige kinderen en jongeren in moeilijke situaties over heel de wereld. Hieronder een greep uit het programma. 

Let's connect!
We sturen deze aankondiging met het vriendelijke verzoek om het festival onder de aandacht te brengen van jouw achterban middels website, nieuwsbrief en/of sociale media. Indien je meer informatie wenst, verstrekken wij deze graag. Wil je een actie wil met ons opzetten? Neem dan contact op via a.vermeulen@moviesthatmatter.nl, we bespreken graag de mogelijkheden.

Bekijk het volledige festivalprogramma
Openingsfilm Goldie

Goldie van Sam de Jong is de kleurrijke openingsfilm van #MtMF19. De film gaat over de eigenwijze Goldie (18), die na de arrestatie van haar moeder vecht om haar zusjes bij zich te houden. Met een flinke dosis glamour toont de film de rauwe realiteit van een meisje met weinig mogelijkheden, maar des te meer kracht, bravoure en doorzettingsvermogen.

Op vrijdag 22 maart is er een openingsceremonie en een Q&A met regisseur Sam de Jong. Op zaterdag 23 maart gaat Marten Rabarts, Hoofd van filminstituut EYE International, na afloop van de vertoning in gesprek met Sam de Jong over zijn Amerikaanse productie. Met een kaartje voor deze vertoning kun je gratis naar de masterclass.

Regisseur Sam de Jong is tevens Weapon of Choice gast. In Weapon of Choice selecteren vijf prominente Nederlanders een film waarvan zij overtuigd zijn dat iedereen die gezien moet hebben. Bekijk hier zijn filmkeuze.

Meer info
Twin Flower

Twin Flower speelt zich af in het wonderschone landschap van Sardinië. Twee tieners, Anna en Basim, vinden troost en liefde bij elkaar. Beiden zijn op de vlucht en verlangen naar rust en veiligheid. Ondanks de vele gevaren en benarde omstandigheden bloeit er iets moois tussen hen. Prachtig Italiaans drama over hoop, kracht en vriendschap.

Op zaterdag 30 maart is er een inleiding en nagesprek met Reinier Boere en Anne Dekker (Sea Watch) over het redden van vluchtelingen op de Middellandse Zee.

Trailer
Bruce Lee & The Outlaw

Bruce Lee & The Outlaw gaat over het dakloze jongetje Nico, die woont in de straten van Boekarest. Hij is, zoals vele straatkinderen in  de stad, verslaafd en overleeft door te bedelen. Bruce Lee, de zelfgekroonde Koning van de Onderwereld, neemt hem onder zijn hoede. Maar terwijl Nicu opgroeit, begint hij zich af te vragen of Bruce Lee wel zo’n goede vaderfiguur voor hem is. Oliver Twist anno 2018, maar dan in de harde, ondergrondse wereld van Boekarest.

Na afloop van alle vertoningen is er een Q&A met regisseur Joost Vandebrug

Trailer
The Florida Project

Oscar nominee The Florida Project gemist? De film wordt tijdens het festival nogmaals op het grote doek vertoond tijdens Chosen by YOU.

In de schaduw van Disney World, Florida, woont Halley met haar zesjarige dochter Moonee in een motelkamer. Door de ogen van de goedgebekte Moonee is die armoedige omgeving niet treurig: de strook aan goedkope motels en talrijke fastfoodketens is kleurrijk en avontuurlijk.

Trailer
Amnesty  NPL-DEF  Trouw - verdieping  BNNVARA   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube