Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter Update #MtMF19
Festival Update

De vierde festivaldag is alweer aangebroken! We hebben een mooi eerste festivalweekend achter de rug met veel uitverkochte zalen. Deze hele week kun je nog indrukwekkende films bekijken en inspirerende nagesprekken bijwonen. In deze extra nieuwsbrief een aantal highlights én de tussenstand van de BNNVARA Publieksprijs.

Tussenstand BNNVARA Publieksprijs:

Whispering Truth to Power

Whispering Truth to Power is een inspirerend portret van Thuli Madonsela, Zuid-Afrika’s ‘Openbaar Beschermer’, tijdens haar laatste jaar in functie. Als ze het opneemt tegen president Jacob Zuma in een grootschalige corruptiezaak, moet ze navigeren in een mijnenveld waarin gevaar en tegenwerking aan alle kanten op de loer liggen.

Lees meer en koop je kaarten
Uremember

In Unremember maken we kennis met de Braziliaanse tiener Joana. Zij woonde jarenlang in Parijs, samen met haar in ballingschap levende moeder. Terug in Brazilië gaat ze op zoek naar de waarheid over haar vader, een politiek activist die ‘verdween’ tijdens de militaire dictatuur. Een prachtig geschoten film, boordevol leven en muziek.

 

Lees meer en koop je kaarten
Youth Unstoppable

Gefrustreerd door de passiviteit van machthebbers, komen jongeren uit alle hoeken van de wereld samen om aan te dringen op echte actie tegen klimaatverandering. De Canadese tiener en filmmaker Slater legde hun opkomst vanaf het begin vast. Terwijl Slater en haar vrienden persoonlijk groeien, neemt ook hun invloed op het wereldwijde klimaatdebat toe.

Lees meer en koop je kaarten
Novaya

Novaya Gazeta is een van de laatste onafhankelijke kranten in Rusland, en dat is op de redactie te merken. De journalisten worden bedreigd, afgetapt en dwarsgezeten. Filmmaker Askold Kurov volgt gedurende anderhalf jaar de dagelijkse gang van zaken op de redactie. Ali Feruz, aanwezig op het festival, werkt voor de Novaya Gazeta.

Lees meer en koop je kaarten
The Tower

Ontroerende en mooi gemaakte poppenanimatie over het elfjarige Palestijnse meisje Wardi. Zij woont al heel haar leven met haar familie in een vluchtelingenkamp in Beiroet, Libanon. Wanneer ze merkt dat haar geliefde opa zijn hoop op terugkeer naar zijn huis in Galilea heeft verloren, probeert ze de hoop terug te vinden in het kamp. 

Lees meer en koop je kaarten
Festival app

Download onze splinternieuwe festival app. Bekijk trailers, koop je kaartjes, plan je route en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes. De app geeft je een overzichtelijke blik van wat er allemaal speelt op het festival en geeft je de mogelijkheid om je films te selecteren en een route te plannen. Zo kan je zorgeloos films kijken en hoef je nergens meer over na te denken! Let op: de app is Engelstalig.

Download de app
Amnesty  NPL-DEF  BNNVARA  Trouw - verdieping   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube