Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter Het Movies that Matter Festival wordt verlengd!
Happy 2015

Allereerst wenst Movies that Matter u een goed en gezond nieuwjaar! 
Noteer alvast in de agenda: het Movies that Matter Festival vindt plaats van 20 t/m 28 maart. DIt jaar duurt het festival twee dagen langer dan voorgaande edities, zodat u meer gelegenheid heeft het festival in het weekend te bezoeken.

Nieuw dit jaar is ook de Best of Fest Dag op 28 maart: hiervoor kunt u in januari al kaartjes bestellen. Houd de website en extra aankondiging in de gaten!

Movies that Matter Festival verlengd
Het jaarlijkse Movies that Matter Festival vindt in 2015 plaats van vrijdag 20 tot en met zaterdag 28 maart. Dat is twee dagen langer dan voorgaande edities. 

Hiertoe is besloten om bezoekers meer gelegenheid te geven het festival in het weekend te bezoeken. Een van de films die zijn wereldpremière beleeft op het vernieuwde festival is de documentaire Burden of Peace, van de Nederlandse makers Joey Boink en Sander Wirken. De film is een intiem portret van de eerste vrouwelijke Guatemalteekse hoofdaanklager Claudia Paz y Paz, die zelf ook bij de première aanwezig zal zijn.

Lees het persbericht.
'Siddharth' in On Tour

Vanaf maandag 5 januari is de speelfilm Siddharth te zien in Movies that Matter On Tour.
De arme ritsenmaker Mahendra stuurt zijn twaalf jaar oude zoon Siddharth naar New Delhi voor een tijdelijke baan in een fabriek. Wanneer de jongen na enkele maanden niet naar huis komt, begin Mahendra zich ernstige zorgen te maken.

LEES MEER
npo doc januari

Vanaf januari verplaatst de Movies that Matter filmavond van de dinsdag naar de donderdagavond, om 22.00 uur exact.

Op 8 januari is de film Born This Way te zien, op 15 januari wordt Living Skin uitgezonden, She's a Boy I Knew is te zien op 22 januari en Sarabah staat op 29 januari op het programma.

LEES MEER
Harvest 2014

Wordt het Deux jours, une nuitTrash, A Touch of Sin of toch Pride op het komende Movies that Matter Festival? Stem nu nog mee voor Harvest 2014 en bepaal mede wat er op het festival wordt vertoond. Stemmen op de beste human rights films van 2014 kan hier nog tot 11 januari!

filmreleases

Ook in januari tip Movies that Matter u graag over de beste human rights fims die deze maand in de bioscoop te zien zijn: op 8-1 wordt de film Unbroken uitgrbracht; vanaf 15 januari zijn Greencard Warriors en Dear White People in de bioscoop te zien en de film Girlhood komt uit op 29 januari.

festivalkrant

Niets meer missen van het festival? Schrijf u dan nu hier in voor de GRATIS festivalkrant! Deze krant staat boordevol praktische informatie over het festival, zoals korte synposis van alle films, een blokkenschema, achtergrondartikelen en interviews. Medio maart wordt hij per post bij u thuis bezorgd.

Logo Amnesty International  vfonds logo nieuw   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube