Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter Festival Update #MtMF19
Award Nights #MtMF19

Nog twee dagen te gaan! Heb jij nog geen film gezien op het Movies that Matter Festival? Kom dan vandaag of morgen nog langs om een film te kijken en feest met ons mee tijdens het slotfeest op zaterdagavond! Je filmkaartje geeft je gratis toegang tot het feest, met een optreden van de band Love the System en DJ Phil Horneman.

Activist Night
Woensdagavond bezochten meer dan 300 mensen de feestelijke Activist Night. Eduard Nazarski (directeur Amnesty Nederland) opende de avond. Hij bedankte de activisten 'voor het geven van hoop en inspiratie'. Vervolgens was het woord aan rapper Benjamin Fro, die een gedicht ten gehore bracht over het belang van activisme.
Voorzitter van de Activist-jury Marilyn Haimée reikte de Activist Human Rights Award uit aan Shakila Ibrahimkhail van de film Facing the Dragon. De Activist Documentary Award ging naar Ghost Fleet (Shannon Service). 

Camera Justitia Night
Gisteravond vond de Camera Justita Night plaats. Bestuursvoorzitter van Movies that Matter, Bart Stapert opende de avond in een bomvolle Grote Zaal van Theater aan het Spui, gevolgd door performances van spoken word artiesten Chris van Eijk en Brooklyn Mozes.
Camera Justita juryvoorzitter Ivar Nijhuis reikte de Camera Justitia Award uit aan regisseur Mads Brügger van de film Cold Case Hammarskjöld.

Dutch Movies Matter Night
In het competitieprogramma Dutch Movies Matter vertonen we speelfilms en documentaires van eigen bodem, die ogen openen voor mensenrechten. Tijdens de Dutch Movies Matter Night op vrijdag 29 maart wordt de Dutch Movies Matter Award uitgereikt aan de winnende film. Vervolgens wordt de film Dirty God, een van de competitiefilms, vertoond. Wil je graag komen vanavond? Er zijn nog kaartjes! 

Koop hier een kaartje voor de Dutch Movies Matter Night
Best of #MtMF19: Smuggling Hendrix

Op zaterdag 30 maart zie je tijdens de Best of #MtMF19 drie van de beste films van het festival. Smuggling Hendrix is een Cypriotische komedie over het schattige hondje Jimi, die met zijn baasje Yiannis op het Griekse gedeelte van Cyprus woont. Wanneer Jimi pardoes de grens oversteekt naar het Turkse deel van het eiland, stort Yiannis zich in een onvoorzien en komisch avontuur om zijn trouwe viervoeter terug te krijgen. 

Koop hier een kaartje
Best of #MtMF19: The Feminister

The Feminister is een bijzonder portret van Margot Wallström, de Zweedse minister van Buitenlandse Zaken, die vooral bekendstaat om haar feministische beleid en empathische inborst. We volgen haar gedurende vier jaar, waarin ze stof doet opwaaien door Palestina te erkennen en Saudi-Arabië te bekritiseren. Ondertussen heeft ze te maken met ernstige bedreigingen en intimidatie.

Koop hier een kaartje
Best of #MtMF19: BNNVARA Publieksprijs

De BNNVARA Publieksprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de festivalfilm die door het publiek als beste wordt verkozen. Na afloop van de awarduitreiking wordt de winnende film vertoond in de Grote Zaal van Theater aan het Spui. 

LET OP: Kaartjes voor de Best Of #MtMF19 vertoningen zijn los aan te schaffen via onderstaande links. 

Koop hier een kaartje
Slotfilm: Stieg Larsson

Op de laatste festivaldag, zaterdag 30 maart, vertonen we om 20:00 de slotfilm Stieg Larsson: The Man Who Played With FireEen Intrigerend portret van de beroemde Zweedse auteur van de Millennium-trilogie, Stieg Larsson. Als onderzoeksjournalist dook Larsson in de duistere wereld van het rechts-extremisme en neonazi’s in zijn land. 

Deze vertoning wordt gevolgd door een nagesprek met oud collega van Stieg Larsson en huidig hoofdredacteur van Expo Magazine Daniel Poohl over de nalatenschap van Stieg Larsson, het anti-racistische Expo Magazine en extreemrechts.

Koop hier een kaartje
Slotfeest: Love the System & Phil Horneman

Na afloop van de slotfilm op zaterdag 30 maart sluiten we het festival af met een spetterend slotfeest in de foyer van Theater aan het Spui.

Vanaf 22:30 kun je genieten van de vrolijke muziek van de elfkoppige Nederlandse funk band Love the System.

Na het optreden neemt DJ Phil Horneman (Wicked Jazz Sounds) het over met een uiteenlopende DJ set vol met de warmte en diepte van jazz met flirts richting funk, hip-hop, broken beat, soul, drum&bass en house.

Een kaartje voor een festivalfilm geeft je automatisch toegang tot het slotfeest.

Amnesty  NPL-DEF  Trouw - verdieping  BNNVARA   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube