Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter Nieuwsbrief april
Aftermovie

Helaas zit het Movies that Matter Festival 2019 er al weer op. We blikken terug op een succesvolle editie. Wil jij ook nog even nagenieten? Bekijk hier onze Aftermovie en check de foto's. Was je erbij en wil je ons helpen het festival te verbeteren? Doe dan mee aan de publieksenquête. Deelnemers krijgen van ons een maandabonnement op Cinemember! Verder toert er deze maand weer een mooie film door het land in MtM On Tour én hebben we een leuk event i.s.m. de Melkweg.

Acusada On Tour

In april brengen we met MtM On Tour de festivalfilm Acusada naar zestien filmtheaters door heel Nederland. De vertoningen zijn in combinatie met een inleiding of nagesprek.

De mooie, jonge Dolores is de enige die verdacht wordt van de moord op haar beste vriendin. Haar ouders doen hun uiterste best om haar onschuld te bewijzen, maar terwijl het proces vordert, brengt Dolores zelf hun zaak in gevaar. 

Data, tijden en locaties
Leto @ Melkweg

Movies that Matter en Melkweg Film bundelen de krachten en vertonen twee bijzondere films over populaire cultuur in de voormalige Sovjet Unie.

De biografische docu Leto vertelt het verhaal van de underground muziekscene in Leningrad. De film is gebaseerd op de beginjaren van popicoon Viktor Tsoï en zijn legendarische band Kino. Regisseur Serebrennikov werd aan het eind van de opnamen van Leto onder huisarrest geplaatst.

Meer info en tickets
Jouw film op #MtMF20?

Ben jij een filmmaker? Heb je een film gemaakt of werk je aan een film over maatschappelijke thema's, mensenrechten of duurzaamheid? Stuur dan je film in voor het Movies that Matter Festival 2020! 

Het Movies that Matter Festival 2020 vindt plaats van 20 t/m 28 maart.

We vragen een bijdrage van € 20,- aan verwerkingskosten per ingezonden film. Je documentaire of speelfilm dient te zijn afgerond in 2019 or 2020. 

Bekijk de voorwaarden en stuur je film in
Help ons het MtMF te verbeteren

Wij blikken terug op een geslaagd festival, maar er is altijd ruimte voor verbetering. Was jij erbij? Help ons dan om het festival nog beter te maken en vul de publieksenquête in!

Jouw deelname aan dit onderzoek is belangrijk voor ons, daarom belonen we je met een gratis maandabonnement op Cinemember! Op dit online platform kun je meer dan 500 arthousefilms bekijken, waaronder een prachtige selectie van Movies that Matter. 

Vul de enquete in
We Want You!

Ben jij net als wij overtuigd van de kracht van film? Wil jij ons helpen om al onze projecten en programma's nog beter te maken en nog meer onder de aandacht te brengen? Misschien ben jij dan wel de nieuwe collega die we zoeken.

Momenteel hebben we twee openstaande vacatures: we zoeken nog een nieuwe Artistiek Directeur en een medewerker Marketing en Communicatie

Binnenkort staan er ook weer vacatures voor stagiairs/ vrijwilligers online, dus houd onze site in de gaten!

Bekijk de openstaande vacatures
Amnesty  NPL-DEF  BNNVARA  Trouw - verdieping   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube