Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter Maandag 29 april
Welcome to Sodom in Pakhuis de Zwijger

Movies that Matter maakt op maandag 29 april een uitstapje naar Pakhuis de Zwijger en presenteert Welcome to Sodom: een schrijnend portret van de consequenties van hedendaags consumentisme.

Waar gaat je weggegooide telefoon of laptop naartoe als je een nieuwe hebt gekocht? Grote kans dat hij terecht komt op Agbogbloshie in de Ghanese hoofdstad Accra. Deze gigantische vuilstortplaats is een van de meest giftige plekken ter wereld. Er ligt rond de 250.000 ton aan oude smartphones, airconditioners en allerlei ander elektrisch afval. Allemaal producten afkomstig uit de het Westen en allemaal illegaal verscheept naar Ghana. Op deze gevaarlijke plek werken en leven meer dan 6.000 mannen, vrouwen en kinderen.

Vooraf gaat Lynn Zebeda, oprichter van Dr. Monk, in gesprek met Jan Vlak, directeur van Wecycle, en Joost de Kluijver, oprichter van Closing the Loop.

Meer info
Duurzaamheid

De mensen die op Agbogbloshie wonen noemen het Sodom, naar de verdorven plaats uit de Bijbel. Maar ondanks het apocalyptische karakter van de afvalstad, is het einde der tijden hier niet nabij: de plek groeit met de dag. Dit afvoerputje van de moderne, geglobaliseerde wereld vol korte termijn consumentisme, biedt de mensen die er afhankelijk van zijn en bestaan, maar bedreigt tegelijkertijd ook hun leven wegens de ernstige vervuiling.

Let's Connect!

We sturen deze aankondiging met het vriendelijke verzoek om het festival onder de aandacht te brengen van jouw achterban middels website, nieuwsbrief en/of sociale media. Indien je meer informatie wenst, verstrekken wij deze graag. Wil je een actie wil met ons opzetten? Neem dan contact op via info@moviesthatmatter.nl, we bespreken graag de mogelijkheden.

Amnesty  NPL-DEF   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube