Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter Dinsdag 30 april
Vertoning Exit in Pakhuis de Zwijger

Op dinsdag 30 april vertonen we in Pakhuis de Zwijger de festivalfilm Exit van de Noorse filmmaker Karin Winther.

Ooit was zij zelf trots lid van de Noorse neonazi's. In deze film ontmoeten we voormalig leden van radicale groeperingen in Europa en de Verenigde Staten. Zij bieden een indringende kijk in de cultuur van rechts, links en islamitisch extremisme. ‘Alles wat duister en gevaarlijk was trok me aan,’ zegt Karen Winther aan het begin van de documentaire ‘Exit’, wanneer ze uitlegt hoe ze als zestienjarige terechtkwam bij een groep neonazi’s. Nu, vijfentwintig jaar later, kijkt ze met schaamte terug op haar keuzes van toen. Ze wil erachter komen hoe het andere voormalige extremisten is gelukt te veranderen. Hebben ze vrede met zichzelf kunnen sluiten? Of blijft het verleden ze voor altijd achtervolgen?

Voorafgaand aan de film gaat journalist Bahram Sadeghi in gesprek met hoogleraar Kees van den Bos, die ook auteur is van het recent verschenen boek ‘Waarom mensen radicaliseren’, en onderzoeker Nikki Sterkenburg.

Meer info
Radicaliseren

Veel extremistische groepen zijn gelijk, vertelt een voormalige extreemlinkse gewelddadige radicaal in de film. Of ze nu nazi’s zijn of links of islamitisch. De groepen worden gevoed door angst en paranoia, en ze moedigen hun leden aan om langzaam maar zeker steeds meer grenzen te overschrijden. Na het dappere besluit om de beweging te verlaten, moeten veel ex-leden leren leven met fouten die nooit meer ongedaan kunnen worden gemaakt

Let's Connect!

We sturen deze aankondiging met het vriendelijke verzoek om het festival onder de aandacht te brengen van jouw achterban middels website, nieuwsbrief en/of sociale media. Indien je meer informatie wenst, verstrekken wij deze graag. Wil je een actie wil met ons opzetten? Neem dan contact op via info@moviesthatmatter.nl, we bespreken graag de mogelijkheden.

Amnesty  NPL-DEF   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube