Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter Augustus 2019
Zomer van de film

Wie verdieping zoekt hoeft deze zomer niet in de zee te duiken. Het World Cinema Festival in Rialto vertoont Nederlandse premières van films uit Indonesië tot aan Ghana en Mexico, in aanwezigheid van de makers. Buiten zijn er filmfestivals in de open lucht die starten zodra de zon ondergaat. Zoek je liever binnen verkoeling? Ook in de bioscoop zijn er weer movies that matter te zien. Met deze tips kun je ook in de zomer je cinefiele hart ophalen. 

Our New President bij De Groene Filmclub

Our New President werpt een blik op de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016, door de lens van Russische propagandakanalen. Met in de hoofdrollen de getalenteerde Donald Trump, Man van de Vrede, en de mesjogge en moorddadige ‘Killary’ Clinton, behekst door een mummieprinses. De film is een verbijsterende kijkervaring, soms hilarisch, maar vooral angstaanjagend.

Our New President is vanaf 1 augustus een maand lang online te zien bij De Groene Filmclub, gratis voor abonnees. Heb je geen abonnement? Neem dan nu een proefabonnement (10 weken voor € 15).

Zomerfestivals

In het hele land kun je deze zomer naar filmfestivals in de buitenlucht. Neem je klapstoel mee naar Pleinbioscoop Rotterdam (7 t/m 25 augustus), waar Spike Lee's Blackkklansman te zien is. Humanity House in Den Haag opent haar buitenterras voor Bios in de Buitenlucht. Daar kun je onder andere de docu When the War Comes zien. Blijf je liever binnen? In Rotterdam organiseert LantarenVenster de hele zomer het Gay & Lesbian Summer Film Festival. Elke dinsdag draait er een film met LHBTI-thema: klassiekers, eenmalige vertoningen en diverse voorpremières.

bios releases

Vanaf 1 augustus is So Long My Son te zien. Een aangrijpende film over het effect van de eenkindpoliktiek op een Chinees gezin. Op 22 augustus gaat Working Woman in première. Een schrijnende en actuele film over een vrouw die zich moet bewijzen bij haar nieuwe baan, maar een baas heeft die meer van haar wil. Ook op 22 augustus in première: Temblores. Pablo keert terug naar zijn familie buiten Guatemala Stad. Iedereen is in shock: Pablo is verliefd geworden op een man en dat gaat tegen alle religieuze waarden van de familie in. Ze geven hem een ultimatum: of hij laat zich ‘genezen’ door de kerk, of hij zal voorgoed verbannen worden.

Amnesty  NPL-DEF   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube