Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter September 2019
Nazomeren in Zeeland

Terwijl wij genieten van de laatste zomerweken, kijken we uit naar al het moois dat er in september op het witte doek te zien is. Deze maand vindt de 21e editie van het Zeeuwse Film by the Sea Festival plaats. Speciaal voor nieuwsbrieflezers hebben we een mooie winactie met vrijkaarten voor dit superleuke festival aan zee! Buiten is het nog droog, maar hier regent het cadeautjes, want we verloten deze maand ook nog vrijkaarten voor het nieuwe MtM On Tour seizoen. Dus lees snel verder!

Win vrijkaarten voor Film by the Sea!

Van 13 tot 22 september vindt de 21e editie van het festival Film by the Sea plaats in Vlissingen. Film by the Sea is hét festival voor film en literatuur en al sinds 1999 een begrip in Zeeland en ver daarbuiten. Movies that Matter Educatie organiseert in samenwerking met het festival een mooi programma voor scholieren uit het voortgezet onderwijs.

Speciaal voor onze nieuwsbrieflezers mogen wij maar liefst 5 x 2 vrijkaarten weggeven voor een film naar keuze uit het reguliere programma van Film by the Sea. Stuur een mailtje naar info@moviesthatmatter.nl o.v.v. Winactie Film by the Sea. Vergeet niet je naam en adres te vermelden. Wie weet zien we jou straks in Vlissingen!

Winactie MtM On Tour

Vanaf oktober start het splinternieuwe Movies that Matter On Tour-seizoen! We brengen weer vier indrukwekkende films naar zeventien filmtheaters door heel Nederland. Kijk hier voor het filmoverzicht en op welke dagen de filmvertoningen bij jou in de buurt zijn.

Speciaal voor nieuwsbrieflezers verloten we deze maand 4 x 2 vrijkaarten voor een On Tour film naar keuze in een stad naar keuze.
Stuur een mailtje naar info@moviesthatmatter.nl o.v.v. MtM On Tour 2019 en vermeld je adres. Snelle beslissers winnen, dus wacht niet te lang!

ESTA TODO BIEN BIJ DE GROENE FILMCLUB

In de schrijnende festivaldocumentaire Esta Todo Bien is te zien hoe de gezondheidszorg in Venezuela instort en miljoenen mensen het land ontvluchten. Ondertussen proberen een arts, een apotheker, een activist en twee kankerpatiënten te overleven in de chaos. Deze film geeft een gezicht aan de miljoenen mensen die er dagelijks lijden onder de beroerde staat waarin het land verkeert.

Esta Todo Bien is vanaf 1 september een maand lang online te zien bij De Groene Filmclub, gratis voor abonnees. Heb je geen abonnement? Neem dan nu een proefabonnement (10 weken voor € 15).

Just Peace Festival in Den Haag
Het is elk jaar één van de highlights van het Just Peace Festival: de openluchtfilm in de prachtige tuin van het Vredespaleis. Wil jij op deze unieke locatie onder de sterrenhemel genieten van een indrukwekkende film, zet dan zondag 22 september alvast in je agenda! Binnenkort maken we de film bekend, dus houd onze site in de gaten.
 
De openlucht film in de tuin van het Vredespaleis is een initiatief van Humanity House, het Nederlands Rode Kruis, Movies that Matter en het Vredespaleis.
BIOS RELEASES

De komende weken gaan er weer vele prachtige, belangwekkende films in première. Vanaf 5 september zijn de films Monos en Stupid Young Heart te zien; deze laatste film is officieel geselecteerd voor het Educatieprogramma van het MtMF20. De Finse tieners Lenni en Kiira worden onaangenaam verrast met hun aanstaande ouderschap, waarop Lenni in zijn zoektocht naar een rolmodel bevriend raakt met de extreem-rechtse Lenni. Vanaf 26 september draait animatiefilm The Shallows of Kabul in de bioscoop. Terwijl het Kabul van de Taliban in de zomer van 1998 in puin ligt, kruisen de levens van een jong en ouder stel zich. 

Amnesty  NPL-DEF   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube