Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter NIEUW! Best of Movies that Matter
KOOP NU EEN TICKET

...voor de NIEUWE 'Best of Dag' op het Movies that Matter Festival!

Dit jaar lanceert het Movies that Matter Festival de Best of Dag. Op zaterdag 28 maart zijn drie van de mooiste, ontroerendste en spannendste festivalfilms te zien voor één zeer aantrekkelijke prijs. De combi-tickets voor deze dag zijn nu al verkrijgbaar. Speciaal voor nieuwsbrief lezers heeft Movies that Matter een mooie actie. Lees snel verder.

Speciale actie nieuwsbrieflezers Best of Dag

NIEUW dit jaar op het Movies that Matter Festival is de Best of Dag op zaterdag 28 maart: drie van de beste festivalfilms voor de zeer voordelige prijs van 22,50 euro. Het combi-ticket biedt ook toegang tot het slotfeest met een optreden van de band Maison du Malheur op diezelfde avond.

De dag vangt aan om 12.00 uur en eindigt rond 18.30 uur. Er worden drie films vertoond en er zijn twee pauzes. Het spetterende Movies that Matter slotfeest vindt 's avonds plaats in de foyer van Theater aan het Spui. Speciaal voor snelle nieuwsbrieflezers heeft Movies that Matter een mooie actie: de eerste tien mensen die online een combi-ticket voor de Best of Dag kopen ontvangen een gratis kaartje voor een Movies that Matter On Tour-film naar keuze. KOOP HIER UW TICKETS.

De films die op de Best of Dag worden vertoond maken we begin maart online bekend. Maar het is nu al mogelijk uw combi-ticket voor deze dag aan te schaffen!

De kaartverkoop voor het festival start op 5 maart.

Marathon van nieuwe VARA serie op het festival

Movies that Matter presenteert dit jaar de première van de zesdelige VARA serie Bloedbroeders.
De serie is eenmalig in zijn geheel op het festival te zien tijdens een speciale marathon.

Voorjaar 2015 het honderd jaar geleden dat ruim achthonderdduizend Armeniërs werden vermoord.  Maar was dit een genocide? Ara Halici en Sinan Canzijn twee Nederlanders met Armeense en Turkse voorouders. Zij gaan op zoek naar de waarheid achter deze omstreden geschiedenis. Dat is niet zonder gevaar.

Ook presenteert het Movies that Matter Festival dit jaar maar liefst vier wereldpremières: Burden of Peace, Cargo 200, The Free Voice of Egypt en The Man Who Mends Women.

'Hope' in MtM On Tour

De roadmovie Hope toert in februari door het land in Movies that Matter On Tour. Movies that Matter vertoont de film in combinatie met een inleiding of nagesprek. De jonge Nigeriaanse Hope onderneemt  een gevaarlijke tocht dwars door de woestijn. Op weg naar een betere toekomst wil ze clandestien de oversteek maken naar het welvarende Europa.

LEES MEER
NPO Doc februari

Ook in februari is er weer iedere donderdagavond om 22:00 uur een spraakmakende Movies that Matter documentaire te zien op NPO Doc. De gelauwerde en ontroerende film Give Up Tomorrow bijt het spits af op 5 februari. Een kroniek die een Kafkaëske wereld van corruptie, sensatiebeluste media en een hoop onrecht blootlegt.

LEES MEER
Harvest 2014 geoogst

U heeft dit jaar weer massaal gestemd op hét publieksprogramma op het Movies that Matter Festival: Harvest. De beste mensenrechtenfilms van afgelopen jaar nog éénmaal op het witte doek. De oogst van 2014 is inmiddels bekend: Lucia de B.; Leviathan; Pride; Salt of the Earth; Deux jours, une nuit. Deze films worden tijdens het Movies that Matter Festival 2015 met Nederlandse ondertiteling vertoond.

Theo Padnos in De Balie

De Amerikaanse journalist Theo Padnos werd in Syrië 22 maanden vastgehouden door het aan Al-Qaida gelieerde Al-Nusra Front. Zijn magnifieke relaas geeft een unieke inkijk in de leef- en denkwereld der jihadstrijders. In december verscheen zijn vertaalde artikel uit de New York Times in 360 magazine. Journalist en voormalig Amerika-correspondent Eelco Bosch van Rosenthal interviewt Padnos op donderdag 19 februari om 20.30 uur in De Balie.

Cinema without Borders

Van 6 - 9 december 2014 organiseerde Movies that Matter in Jordanië Cinema without Borders, een workshopprogramma over het organiseren van een mensenrechtenfilmfestival. Speciaal bedoeld voor deelnemers uit Marokko, Libanon, Afghanistan, Egypte en Syrië kwamen. Gedurende vier intensieve en inspirerende dagen deelden zij hun kennis en ervaringen met elkaar. Ook werd de basis gelegd voor een nieuw netwerk: het Arab Human Rights Film Network. Cinema without Borders vond plaats tijdens - en in samenwerking met - het Karama Human Rights Film Festival in Amman, Jordanië.

'Selma' in de bios

Vanaf 19 februari is de speelfilm Selma te zien in de Nederlandse bioscoop. In 2015 is het 50 jaar geleden dat de Voting Rights Act werd ingevoerd, een recht waar Martin Luther King zich sterk voor heeft gemaakt. De invoer van deze wet zorgde ervoor dat alle Amerikanen stemrecht kregen, ongeacht sekse, huidskleur of afkomt. Selma blikt terug op een waargebeurd drama, waarbij tijdens een vreedzame protestmars van Selma naar Montgomery gewelddadig werd ingegrepen door de politie, en deze dag als Bloody Sunday in de boeken ging.

Logo Amnesty International  vfonds logo nieuw   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube