Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter Oktober 2019
Herfst Kriebels

Het is bijna oktober en dat betekent een nieuw seizoen van Movies that Matter On Tour! Deze maand trappen we af met de Zweedse documentaire The Feminister, te zien in 17 steden door heel Nederland. 

Oktober biedt een divers pallet aan mooie filmfestivals. Zo organiseren wij vertoningen met nagesprekken van twee movies that matter op het documentairefestival Beholders in Meierstad en kun je in deze nieuwsbrief weer kans maken op vrijkaarten voor het WFF en het AFFR!

MTM @ DOCUMENTAIREFESTIVAL BEHOLDERS

Van 10 t/m 13 oktober vindt op meer dan 20 locaties in Meierstad documentairefesitval Beholders; documentary dialogues plaats. Het festival biedt documentairemakers voor hun film én verhaal. Bij de meer dan zestig films wordt er volop ruimte gecreëerd voor een gesprek tussen makers en bezoekers.

Movies that Matter organiseert vertoningen met nagesprekken en sprekers voor The Feeling of Being Watched op vrijdag 11 oktober, en Ghost Fleet op zaterdag 12 oktober. Voor Ghost Fleet, een documentaire over moderne slavernij in Thailand, waarbij duizenden mannen worden gedwongen dag en nacht te werken op vissersboten, is Christien Absil de spreker. Absil is directeur van Good Fish Foundation en oprichtster van de VISwijzer en zet zich in voor duurzame en verantwoorde visserij door consumenten en ondernemers te ondersteunen bij een verantwoorde keuze.

Beholders vindt plaats van 10 tot en met 13 oktober. Bekijk de website van Beholders voor het volledige programma en kaartverkoop.

The Feminister On Tour


Met Movies that Matter On Tour brengen we festivalfavorieten naar filmtheaters in 17 steden door heel Nederland. In oktober vertonen wij The Feminister,

The Feminister is een bijzonder portret van Margot Wallström, de Zweedse minister van Buitenlandse Zaken, die bekendstaat om haar feministische beleid en empathische inborst. De film volgt haar gedurende vier jaar, waarin ze stof doet opwaaien door Palestina te erkennen en Saudi-Arabië te bekritiseren. Ondertussen heeft ze te maken met ernstige bedreigingen en intimidatie.


Bekijk hier wanneer en in welke steden The Feminister in oktober tijdens On Tour draait.

Win kaarten voor Living in the Future's Past

Van 30 oktober t/m 3 november vindt het Wildlife Film Festival Rotterdam weer plaats. Het festival biedt een boordevol programma aan prachtige natuurfilms. Een daarvan is het indrukwekkende Living in the Future’s Past van Oscarwinnaar Jeff Bridges over de huidige situatie van onze planeet. Samen met prominente wetenschappers en auteurs, weeft Bridges evolutie, entropie, ecologie en wat sommigen het einde van de natuur noemen, tot een verhaal dat ons helpt onze plaats binnen de natuur op aarde te begrijpen.

Wij mogen 2x2 vrijkaarten weggeven voor de vertoning van Living in the Future's Past op zaterdag 2 november om 13.00 uur. Stuur een mailtje naar info@moviesthatmatter.nl o.v.v. Winactie WFFR en wie weet ben jij de gelukkige winnaar!

Nederlands Film Festival

Van 27 september t/m 5 oktober vindt in Utrecht het Nederlands Film Festival (NFF) plaats. Tijdens het NFF is Utrecht anderhalve week lang de filmhoofdstad van Nederland, waar het beste aan speelfilms, documentaires, animaties, korte films en televisiedrama's te zien is.

Het festival wordt ieder jaar afgesloten met de belangrijkste filmprijzen van Nederland: de Gouden Kalveren. Dit jaar zijn De waarheid over mijn vader (tijdens MtMF19 te zien als Daddy and the Warlord) en Dirty God - winnaar van de Dutch Movies Matter Award op MtMF19 - genomineerd.

De uitreiking van de Gouden Kalveren vindt plaats op 4 oktober. Bekijk de website van NFF voor meer info over het programma en kaartverkoop.

Biosreleases

Trotseer het druilerige weer in oktober, want deze maand regent het movies that matter in de bioscoop.

Vanaf 10 oktober neemt Stones Have Laws je mee naar het regenwoud van Suriname en wijdt je in in het leven van de Marrongemeenschap. Vanaf 16 oktober draait Binti in de bioscoop. Terwijl Binti haar nieuwe vriend Elias al vloggend helpt met zijn Red de Okapi Club en ze het land uit dreigt te worden gezet, bedenkt ze een perfect plan: haar vader moet trouwen met de moeder van Elias, zodat ze in het land kunnen blijven. Een dag later gaat A Fool's Paradise in première. Daarin maakt de Zuid-Afrikaans-Nederlandse Saskia Vredeveld een reis naar Zuid-Afrika met de vraag of zij zich nog wel 'thuis' zal voelen in haar eigen land.

Bekijk onze agenda voor meer filmtips!

Winactie architectuur filmfestival

Van 9 t/m 13 oktober vindt in LantarenVenster de elfde editie plaats van het Architectuur Filmfestival Rotterdam (AFFR), 's werelds meest toonaagevende platform voor film, stad en architectuur. Het festival toont meer dan 85 films, debatten en talkshows onder het thema 'Lost in Transition'. AFFR onderzoekt hoe de wereld omgaat met de huidige veranderingen en hoe dit in de toekomst kan verbeteren. Of het nu gaat om het aankaarten van de opwarming van de aarde, het tekort aan betaalbare huizen of de vluchtelingencrisis.

Wij mogen voor dit leuke festival 3x2 tickets weggeven. Winnen? Stuur een mailtje naar info@moviesthatmatter.nl o.v.v. Winactie AFFR en vergeet niet je adres te vermelden!

Amnesty  NPL-DEF   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube