Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter November 2019
Maand van de documentaire

November staat in het teken van documentaires. In samenwerking met IDFA presenteren wij tijdens het festival verdiepingsprogramma's bij vertoningen in De Balie in Amsterdam. Daarnaast organiseren wij twee vertoningen voor Docu Dinsdag in samenwerking met FLOOR. Uiteraard tippen wij in de deze nieuwsbrief ook weer nieuwe, niet te missen films die deze maand in première gaan. En als kers op de taart bieden wij twee vrijkaartjes aan voor een film op het Eastern Neighbours Film Festival.

On Tour: Crime + Punishment

Met Movies that Matter On Tour brengen we festivalfavorieten met nagesprekken naar filmtheaters in 17 steden door heel Nederland. In november vertonen wij Crime + Punishment.

Crime + Punishment is een spannende en onthullende klokkenluidersdocu, waarin twaalf dappere politieagenten van de New York Police Department de krachten bundelen en het opnemen tegen hun bazen. Ze klagen het departement aan wegens corruptie, onrechtmatige arrestaties en etnisch profileren.

Bekijk hier waar en wanneer Crime + Punishment te zien is.

Docu Dinsdag


Een beeld zegt meer dan duizend woorden, daarom brengt Movies that Matter in samenwerking met FLOOR deze herfst de Docu Dinsdag terug. Spraakmakende, bijzondere of indrukwekkende documentaires die aanzetten tot denken. Op dinsdag 19 november trappen we de reeks af met de film Stad van twee lentes, die afgelopen jaar op ons festival in première ging. De week erop, dinsdag 26 november, vertonen we Soyalism, over de groeiende vraag naar varkensvlees en de wereldwijde consequenties voor de manier waarop voedsel word geproduceerd.

Movies that Matter @IDFA

Van 20 november tot 1 december vindt het International Documentary Festival Amsterdam plaats. Movies that Matter presenteert in samenwerking met IDFA verdiepingsprogramma's, waarin onze artistiek directeur Margje de Koning en programmeur Maarten Stoltz na de film in gesprek gaan met de regisseurs in De Balie. Op 21 november staan Khartoum Offside (reg. Marwa Zein) en Beats of the Antonov (reg. Hajooj Kuka)  op het programma, en op 26 november The Revolution Will Not Be Televised (reg. Donnacha O'Briain, Kim Bartley).

And Then We Danced

Op 5 november vindt de feestelijke première van And Then We Danced plaats in het Compagnietheater in Amsterdam. De film verhaalt over de jonge danser Merab. Wanneer de charismatische Irakli op het toneel verschijnt, wordt hij niet alleen zijn grootste concurrent, maar ook zijn grootste verlangen. Voorafgaand aan de vertoning verzorgen de studenten van dansopleiding PACT+ een voorstelling, waarna Movies that Matter samen met het publiek verder ingaat op de film. Kaarten zijn te koop via de website van distributeur Cinemien.

Bios Releases

November biedt een grote verscheidenheid aan mooie en verdiepende films. 7 november gaat The Report in première, over het onderzoek naar de verhoortechnieken van de CIA na 9/11. Vanaf 14 november draait Ken Loach's Sorry We Missed You in de bioscopen, waarin een Engels gezin sinds de economische crisis worstelt om rond te komen. Dezelfde dag verschijnt An Ocean Story, een documentaire waarin een oplossing wordt gezocht voor de leefbaarheid van onze oceanen.

Eastern Neighbours Film Festival - Winactie

Van 6 tot en met 10 november presenteert het Eastern Neighbours Film Festival het beste van de Oost- en Zuidoost-Europese cinema in Filmhuis Den Haag. Het ENFF vertoont veelal Nederlandse premières die buiten het festival niet te zien zijn. ENFF zet film in om mensen kennis te laten maken met andere culturen en zo dichter bij elkaar te brengen en elkaars geschiedenis te leren kennen.

Wij mogen twee vrijkaarten weggeven voor de documentaire On The Water, een poëtisch portret van de vormalige Kroatische industriestad Sisak. Aan de hand van de bezoekers van de rivier die door de stad loopt, wordt duidelijk dat twee decennia na de Joegoslavische oorlog, de conflicten nog altijd voelbaar zijn. On the water draait zondag 10 november om 13.00 in Filmhuis Den Haag. Winnen? Stuur een mail naar info@moviestthatmatter.nl o.v.v. 'Winactie ENFF'. De eerste die reageert, is de gelukkige winnaar!

Amnesty  NPL-DEF   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube