Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter dinsdag 5 november
Feestelijke première And Then We Danced

Aanstaande dinsdag organiseren wij in samenwerking met Cinemien de feestelijke première van And then we Danced plaats in het Compagnietheater in Amsterdam. De avond opent met een spetterend optreden, verzorgd door studenten van dansopleiding PACT+. Na afloop van de film presenteren we een gesprek over LGBT+ acceptatie in Georgië en omringende landen.

And then we Danced
Van jongs af aan traint Merab samen met zijn danspartner Mary met het Nationaal Georgisch Dansensemble. Zijn wereld komt op z’n kop te staan wanneer de charismatische Irakli op het toneel verschijnt. Niet alleen wordt hij Merabs grootste concurrent, maar ook zijn grootste verlangen. And then we Danced is de Zweedse Oscar inzending en won afgelopen maand de publieksprijs op het Film Fest Gent.

Datum: Dinsdag 5 november
Tijd: Inloop vanaf 19:30, aanvang om 20:00
Locatie: Compagnietheater, Kloveniersburgwal 50, 1012 CX Amsterdam

Meer informatie
Taboe-brekende dansfilm

De Georgische dans is traditioneel en weerspiegelt de opvattingen die in het masculiene Georgië gelden. Zo zien we hoe hoofdpersonage Merab te midden van deze conservatie setting met alle macht zich probeert los te worstelen om uit te komen voor zijn gevoelens. Na de film gaan we verder in op deze actuele thematiek met Lasha Kavtaradze, een Georgische journalist die zich verdiept in o.a. LGBT+ problematiek in Georgië.

Spread the Word!


Movies that Matter stuurt deze aankondiging met het vriendelijke verzoek om deze film onder de aandacht te brengen van jouw achterban middels website, nieuwsbrief en/of sociale media.

Indien je meer informatie wenst of een winactie op wilt zetten met ons voor deze film, neem dan contact op via info@moviesthatmatter.nl.

Amnesty  NPL-DEF   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube