Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter December 2019
Film van het jaar

Het is weer tijd voor eindejaarlijstjes! Wij pakken uit met de verkiezing voor de mensenrechtfilm van het jaar. Kies welke films je tijdens MtMF20 nog één keer op het witte doek wil zien én maak gelijk kans op een prijzenpakket.

Verder tippen wij in deze niewsbrief de must see films die deze maand in de bioscoop verschijnen en events die wij door heel Amsterdam vertonen. Tenslotte mogen we ook nog eens vrijkaarten weggeven voor het International Queer & Migrant Filmfestival. 

Chosen by YOU: Stem en win!

De beste mensenrechtenfilms van het afgelopen jaar nog één keer op het witte doek: in Chosen by YOU bepaal jij welke vijf bioscoopfilms er op ons komende festival (20 - 28 maart in Den Haag) te zien zijn. Stem nu en maak kans op een prijzenpakket inclusief twee vrijkaarten voor MtMF20!

Je kunt tot 13 januari je stem uitbrengen. We hebben een selectie van 15 films gemaakt waar je uit kunt kiezen. Een overzicht van de films vind je in onderstaande link.

Stem nu op Chosen by YOU en win!
MtM On Tour

Met Movies that Matter On Tour brengen we festivalfavorieten met nagesprekken naar filmtheaters door heel Nederland. In november vertonen we The Miseducation of Cameron Post, waarin Cameron Post (Chloë Grace Moretz) tijdens een schoolfeest betrapt wordt als ze zoent met een meisje, en haar pleegouders haar naar een instituut om haar van haar homoseksuele gevoelens af te helpen sturen.

De Groene Filmclub

Elke maand kunnen leden van De Groene Amsterdammer gratis een MtM film zien. Voor december hebben we When the War Comes geselecteerd, een docu over de Slowaakse paramilitaire groep Svrcek. Onder de bezielende leiding van oprichter Peter trainen ze in weekeinden met nepgeweren en verkondigen ze op scholen fascistische ideeën. Hun doel is om van Slowakije een totalitaire staat te maken, zonder immigranten.

MtM Events

Ook in december organiseert Movies that Matter veel events op verschillende locaties. Dinsdag 3 december vertonen we op Docu Dinsdag i.s.m. FLOOR op de HvA de muziekdocumentaire The Uprising, waarin een unieke kijk op het verzet tegen racisme in Europa door de ogen van mensen van kleur wordt getoond.

Zondag 8 december vertonen we in CREA Watani My Homeland i.s.m. het NIOD. In het nagesprek verkennen we de ervaringen van oorlog en massale verplaatsing vanuit verschillende perspectieven.

De dag erop, maandag 9 december, is Pakhuis de Zwijger het decor voor de vertoning van Ten Years, een compilatie van vijf korte films die een beeld schetsen van Hong Kong in 2025.

IQMF - winactie

De vijfde editie van International Queer & Migrant Filmfestival (4 - 8 december) gaat weer van start! Vijf dagen lang toont IQMF queer en migranten gerelateerde films, als wel een multi-disciplinaire gemeenschappelijke ruimte met kunsttentoonstellingen, workshops, debatten en het internationale talenten programma IQMF Academy.

Wij vieren de vijfde editie van IQMF met een winactie! Voor Shelter: Farewell to Eden, op 4 december, 21.45, mogen wij 2x2 vrijkaarten weggeven. Bij de vertoning is de regisseur ook aanwezig. Winnen? Stuur een mail naar info@moviesthatmatter.nl met als onderwerp 'Winactie IQMF'.

Bios releases

Vanaf 12 december draait Wiren in de bioscoop. De dove Wiren verhuist van het platteland naar Paramaribo, om uiteindelijk te kunnen studeren aan de universiteit. Hij wordt afgewezen, waarna hij het opneemt tegen de regering, in zijn strijd voor gerechtigheid. Dezelfde dag gaat feelgoodfilm Hors Normes in première, waarin twee begeleiders van autistische kinderen besluiten jongeren uit probleemwijken op te leiden, zodat ook zij kinderen met autisme kunnen begeleiden. In It Must Be Heaven verkent de Palestijnse regisseur en acteur Elia Suleiman met zijn kenmerkende droogkomische blik de wereld buiten zijn geboorteland, dat hem altijd als een schaduw blijft volgen.

Amnesty  NPL-DEF   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube