Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter Januari 2020
Nieuw jaar vol film

Een nieuw jaar betekent ook een nieuw festival. Wij zijn volop in voorbereiding voor een inspirerend programma voor MtMF20, 20 t/m 28 maart 2020 in Den Haag. In deze nieuwsbrief lichten wij alvast het tipje van de sluier.

Ook belichten we uiteraard onze On Tour film, delen we movies that matter die in première gaan én hebben we een winactie voor een gratis film on demand. Wij wensen je mooie feestdagen en een gelukkig en filmisch 2020!

Eerste titels MtMF20 zijn bekend

Met trots maken wij de eerste titels van het Movies that Matter Festival 2020 bekend. Zo kunnen we bevestigen dat de speelfilm Atlantis van Valentyn Vasyanovych, winnaar van de Horizons Award op het Filmfestival van Venetië, in het programma 75 Jaar Vrijheid te zien zal zijn. De krachtige en felrealistische biopic Camille, over de Franse fotografe Camille Lepage, die door de Centraal-Afrikaanse Republiek reist om daar de burgeroorlog te fotograferen, wordt vertoond in het programma FemmeTastic.

Van vrijdag 20 tot en met zaterdag 28 maart kun je tijdens hét filmfestival voor mensenrechten en een duurzame samenleving in Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui 9 dagen lang speelfilms, documentaires, debat, muziek en nog veel meer zien en beleven. Het volledige programma staat eind februari online en de kaartverkoop start op 5 maart.

Houd onze website in de gaten voor updates over het festival
Ghost Fleet in On Tour


Met Movies that Matter On Tour brengen we festivalfavorieten met nagesprekken naar filmtheaters door heel Nederland. In januari vertonen we Ghost Fleet, een opzienbarende documentaire over moderne slavernij in Thailand. Duizenden mannen worden er gedwongen dag en nacht te werken op vissersboten; ze zijn onbetaald en soms jarenlang van huis. Bekijk hier waar en wanneer Ghost Fleet bij jou in de buurt draait.

Winactie: So Long, My Son op Cinemember

Maak kans om So Long, My Son gratis on demand te kijken op CinememberSo Long, My Son is een ontroerend drama waarin de wegen van twee Chinese families scheiden na het verlies van een kind tijdens een tragisch ongeluk. Hoewel de beide gezinnen na jaren uit elkaar zijn gegroeid, is hun zoektocht naar de waarheid en drang naar verwerking van de tragedie altijd hetzelfde gebleven. Winnen? Stuur voor 8 januari een mail naar info@moviesthatmatter.nl o.v.v. 'Winactie So Long, My Son'.

De Groene Filmclub: Soyalism

In samenwerking met De Groene Amsterdammer vertonen we deze maand de documentaire Soyalism. De film is gratis te bekijken voor abonnees van De Groene.

Enorme delen van de Amazone worden gekapt om plaats te maken voor sojaplantages, bestemd voor veevoer. In de Verenigde Staten is de varkenshouderij een miljoenenindustrie geworden. Gigantische varkensfabrieken toveren hele gemeenschappen om tot giftige mestpoelen, met alle gevolgen van dien voor de omwonenden.

De Groene Filmclub is het online filmplatform van weekblad De Groene Amsterdammer, met iedere maand een documentaire over een actueel thema, met inleiding door een redacteur van De Groene.

Bios Releases

Vanaf 9 januari draait Divino Amor in de bioscopen. Een controversiële en tevens intelligente aanklacht tegen het groeiende conservatisme in Brazilië. Op 16 januari gaat de kleurrijke MtMF19 openingsfilm Goldie in première. Met een flinke dosis glamour toont de film de rauwe realiteit van een meisje met weinig mogelijkheden, maar des te meer kracht, bravoure en doorzettingsvermogen. Dezelfde dag verschijnt Just Mercy, een intense, op feiten gebaseerde film waarin de jonge advocaat Bryan Stevenson gevangenen verdedigt die ten onrechte zijn veroordeeld of niet de juiste juridische bijstand hebben gekregen.

Chosen by YOU

Je kunt nog altijd stemmen op je favoriete human rights film van het afgelopen jaar. Jij bepaalt welke vijf films tijdens het Movies that Matter Festival 2020 nog één keer op het witte doek te zien zijn. Je kunt tot 13 januari je stem uitbrengen. Stem nu, en wie weet win jij een Movies that Matter prijzenpakket met o.a. vrijkaartjes en een unieke festivaltas.

Een overzicht van de films bekijken en stemmen kan op onze site. Even je geheugen opfrissen? Bekijk hier de trailers. Je kunt nog tot 13 januari je stem uitbrengen op jouw favoriete film.

Amnesty  NPL-DEF  BNNVARA  Trouw - verdieping   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube