Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter Februari 2020
Openingsfilm MtMF20 bekend!

Zet hem vast in je agenda: op vrijdag 20 maart opent het Movies that Matter Festival met de documentaire Lamentations of Judas van de Nederlandse filmmaker Boris Gerrets. De film beleeft op het festival zijn wereldpremière en vertelt het verhaal van zwarte Angolezen die vochten voor wit Zuid-Afrika. 

De kaartverkoop voor het festival start op 5 maart, maar je kunt vanaf vandaag al kaarten kopen voor de BNNVARA Best of #MtMF20.

Nu in de voorverkoop: BNNVARA Best of #MtMF20

Zaterdag 28 maart zie je tijdens de BNNVARA Best of #MtMF20 twee van de beste films van het festival voor de scherpe prijs van slechts € 17.50!

We starten de dag om 13.00 uur met de vertoning van Corpus Christi, een favoriet van het Movies that Matter team, met na afloop een uitgebreid naprogramma. Na een pauze van rond een uur vindt de uitreiking en vertoning van de winnaar van de BNNVARA Publieksprijs 2020 plaats. De dag duurt ongeveer tot 19.00 uur.

Lees meer over het programma en koop alvast je ticket!
Camille in On Tour

Met Movies that Matter On Tour brengen we de favoriete films van ons festival naar filmtheaters in 17 steden door heel Nederland. Elke maand presenteren we één spraakmakende film met een inleiding of nagesprek. In februari vertonen we de krachtige biopic Camille.

De Franse fotografe Camille Lepage reist door de Centraal-Afrikaanse Republiek om daar de burgeroorlog te fotograferen. In felrealistische scènes wordt de complexiteit van het conflict inzichtelijk, waarbij de filmmaker altijd oog houdt voor de menselijke kracht om de moeilijkste situaties met waardigheid te trotseren.

Bekijk hier waar en wanneer de film te zien is.

Groene Filmclub: Novaya

In samenwerking met De Groene Amsterdammer vertonen we in februari de documentaire Novaya. De film is een maand lang gratis te bekijken voor abonnees van De Groene.

Novaya Gazeta is een van de laatste onafhankelijke kranten in Rusland, en dat is op de redactie te merken. De journalisten worden bedreigd, afgetapt en dwarsgezeten. Filmmaker Askold Kurov volgt gedurende anderhalf jaar de dagelijkse gang van zaken op de redactie.

De Groene Filmclub is het online filmplatform van weekblad De Groene Amsterdammer, met iedere maand een documentaire over een actueel thema, met inleiding door een redacteur van De Groene.

Events in Februari

Alvast opwarmen voor het festival? In februari zijn er tal van Movies that Matter events te bezoeken! In Amsterdam zie je op 6 februari bij Pakhuis de Zwijger de Activist-documentaire Everything Must Fall over de studentenprotesten in Zuid-Afrika. Bij de Filmhallen kun je op 11 februari de voorpremière van Atlantique, een drama over de noodlottige relatie tussen twee jongeren in Dakar, bijwonen. Op 14 februari vertoont New Metropolis Zuidoost de klokkenluidersdocu Crime + Punishment over corruptie binnen de NYPD.

We presenteren vrijdag 7 februari op Into the Future, een gloednieuw festival voor jongeren in Nijmegen, een film- & debatprogramma in twee zalen van LUX met de films Mind My Mind, Raving Iran en De Libi. Diezelfde avond is ook de mooie LGBT coming-of-agefilm The Miseducation of Cameron Post te zien bij Slieker Film in Leeuwarden.

Tenslotte vertonen we twee korte films en een VR-film bij De Expeditie, het randprogramma van de reizende theatervoorstelling ‘Hoe ik talent voor het leven kreeg' van theatergroep Wat We Doen, dat in de maanden februari, maart en april in 6 steden te zien is.

Bekijk hier het overzicht van aankomende events
Vrijwilligers gezocht!

Ieder jaar melden rond de 100 enthousiaste vrijwilligers zich om ons tijdens het Movies that Matter Festival te ondersteunen. Voor de organisatie van het festival, met zo'n 27.000 bezoekers en tientallen gasten uit het buitenland, zijn vrijwilligers onmisbaar!

Voor MtMF20 zijn we ook weer op zoek naar enthousiaste mensen die graag de handen uit de mouwen steken. Wil jij ons helpen het festival tot een succes te maken? Lees dan hieronder meer over de verschillende functies en meld je snel aan!

Aanmelden
Binnenkort in de bios

Vanaf 13 februari draait het Algerijnse Papicha in de bioscopen, waarin de achttienjarige studente Nedjima zich keert tegen de drastische ingeperkingen door religieuze fundamentalisten. Op 20 februari gaat Les Misérables in première, een Oscargenomineerde film over een nieuwe agent die de spanningen tussen verschillende bendes van een Parijse wijk leert kennen. Dezelfde dag verschijnt Sons of Denmark. Een jaar nadat Denemarken werd opgeschrikt door een bomaanslag, voert de ultranationalistische politicus Martin Nordahl met zijn Nationale Beweging de verkiezingspolls aan.

Amnesty  NPL-DEF  BNNVARA  Trouw - verdieping   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube