Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter

Beste Hilda Zandstra,

Het is ons een groot genoegen u mede namens onze hoofdpartners Amnesty International en de Nationale Postcode Loterij uit te nodigen voor een viertal feestelijke filmavonden op het Movies that Matter Festival in Den Haag.

Het festival vindt plaats van 20 t/m 28 maart. Onderstaand vindt u meer informatie over deze avonden. We verzoeken u vriendelijk om vóór maandag 2 maart te laten weten of u wel of niet gebruik maakt van deze uitnodiging door te klikken op onderstaande button.


Aanafmeldknop2

Opening Night

Op vrijdag 20 maart opent het festival met de wereldpremière van de documentaire Lamentations of Judas van de Nederlandse regisseur Boris Gerrets. Angolese soldaten, bekend als ‘The Terrible Ones’, vochten ooit mee in de koude oorlog van ‘wit’ Zuid-Afrika.

Eind jaren ’80 krijgen zij onderdak in het ruïnestadje Pomfret. Wanneer de filmmaker jaren later afreist naar Zuid-Afrika en enkele achtergebleven veteranen vraagt naar hun rol in de oorlog, stuit hij op een muur van stilte. Om hen de confrontatie met het verleden aan te laten gaan, besluit hij ze te laten spelen in het verhaal van de Bijbelse figuur Judas Iskariot, het symbool van verraad.


Vrijdag 20 maart om 20.00 uur in Theater aan het Spui Grote Zaal, Den Haag

Activist Night

Tijdens de Activist Night op dinsdag 24 maart brengen we – samen met de nieuwe Amnesty-directeur Dagmar Oudshoorn – een hommage aan de acht activisten uit het Activist-programma van dit jaar. Juryvoorzitter Nenita La Rose (voorzitter Nederlandse Vrouwen Raad en bestuurslid van Amnesty Nederland) reikt de Activist Documentary Award uit aan de regisseur van de winnende film. De presentatie is in handen van Clarice Gargard.

Na de prijsuitreiking volgt een muzikaal optreden van de Vietnamese popster Mai Khoi. Zij is te zien in de documentaire Mai Khoi & The Dissidents, die na het optreden vertoond wordt. De film toont hoe Mai Khoi zich langzaamaan steeds meer uitspreekt tegen de Vietnamese regering.

Dinsdag 24 maart om 20.00 uur in Theater aan het Spui Grote Zaal, Den Haag

Dutch Movies Matter
Night

Op woensdag 25 maart vindt de Dutch Movies Matter Night plaats. Op deze avond reikt juryvoorzitter Ido Abram, adjunct directeur bij Eye, de Dutch Movies Matter Award uit aan de regisseur van de winnende film. In Dutch Movies Matter tonen we acht geëngageerde films van Nederlandse bodem.

Dit jaar staat de Dutch Movies Matter Night in het teken van 75 jaar vrijheid. We vertonen de documentaire Allen Tegen Allen van Luuk Bouwman. De film toont aan de hand van uniek archiefmateriaal het ontstaan van het vooroorlogse fascisme in Nederland. Voorafgaand aan de vertoning is er een debat.


Woensdag 25 maart om 20.00 uur in Theater aan het Spui Grote Zaal, Den Haag

Camera Justitia Night

Op donderdag 26 maart bent u welkom op de Camera Justitia Night, waar juryvoorzitter Hedy d’Ancona de Camera Justitia Award uitreikt aan de regisseur van de winnende film. Deze avond staat in het teken van de bescherming van de rechtstaat en wordt gepresenteerd door Bart Stapert, voorzitter Movies that Matter en Raadsheer Gerechtshof Den Bosch.

We vertonen de documentaire Advocate, over de gepassioneerde Israëlische mensenrechtenadvocaat Lea Tsemel die haar professionele leven heeft gewijd aan de verdediging van Palestijnen die zich verzetten tegen de Israëlische bezetting. Tsemel wordt vaak ‘Advocaat van de Duivel’ genoemd – voor haar een compliment.

Donderdag 26 maart om 20.00 uur in Theater aan het Spui Grote Zaal, Den Haag

Aanafmeldknop2

Deze uitnodiging is strikt persoonlijk. Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. U krijgt de toegangskaarten per post toegestuurd. Voor meer informatie: mail of bel met Hilda Zandstra, h.zandstra@moviesthatmatter.nl
020-2807600

Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube