Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter Kaartverkoop Movies that Matter Festival gestart
Hoe kies je een film?

Het aftellen is begonnnen: over twee weken barst het Movies that Matter Festival los in Den Haag. Negen dagen lang prachtige, spraakmakende speelfilms en bijzondere documentaires. De kaartverkoop is gestart! Maar hoe maak je een keuze uit zo'n uitgebreid aanbod?

Om het kiezen wat eenvoudiger te maken is er het blokkenschema per dag. Verder zijn de films te selecteren op thema of competitie en is er een lijst met alle speelfilms.

Programma Movies that Matter Festival 2015

Behalve per film en per dag, is er ook de mogelijkheid het programma te bekijken op thema, A Matter of ACTCamera Justitia of speelfilm.

Ieder jaar biedt het festival een aantal routes in het filmaanbod. Hierbij zijn de films met eenzelfde thema per programma gegroepeerd. Bij deze thema's worden uitgebreide, gratis toegankelijke talkshows met internationale gasten georganiseerd. Alle info over talkshow's, debatten en nagesprekken wordt medio maart online gepubliceerd.
Uitleg over de themaprogramma's van dit jaar vindt u hier. De bijbehorende films vindt u in het selectie overzicht

Movies that Matter tipt uit het A Matter of ACT programma de Oscarwinnende film CITIZENFOUR. Uit Camera Justitia de documentaire  Watchers of the Sky en uit de speelfilms Come to My Voice.

'The Shelter' in MtM On Tour

In maart vertoont Movies that Matter On Tour door heel Nederland de documentaire The Shelter. Ondanks een dik pak sneeuw en vrieskou brengen veel vluchtelingen in Lausanne de barre Zwitserse winternachten buiten door. De lokale daklozenopvang biedt niet genoeg ruimte voor de grote groep mensen die zich iedere avond meldt.
Deze film is ook te zien op het Movies that Matter Festival.

Movies that Matter @ NPO Doc

Ook in maart zendt NPO Doc weer iedere donderdagavond om 22.00 uur een movie that matters uit. Van zaterdag 21 maart tot en met vrijdag 27 maart staat festivalpartner NPO Doc in het teken van het Movies that Matter Festival. In de volgende nieuwsbrief volgt meer informatie over deze speicale themaweek op NPO Doc.

Spijkers met Koppen

Het populaire, cabareteske VARA radioprogramma Spijkers met Koppen van Felix Meurders en Dolf Jansen verwisselt op zaterdag 21 maart het Utrechtse café voor het bruisende Haagse Theater aan het Spui! De opnames zijn in de foyer met een optreden van de band Raccoon. Toegang is gratis. Mis het niet!

Dolf Jansen praat op deze dag na de vertoning van komische film The Yes Men are Revolting om 17:00 uur in TahS 1 na met de makers van de film.

VARA-serie 'BLOEDBROEDERS'

Een Turks-Nederlandse journalist (Sinan Can) en een Armeens-Nederlandse musicalacteur (Ara Halici) onderzoeken hoe hun familie honderd jaar geleden betrokken was bij de Turkse massamoord op de Armeniërs. In een zesdelige ‘documentaire roadmovie’ van de VARA ondernemen Sinan en Ara een reis door Turkije en Armenië.
Movies that Matter presenteert op zondag 22 maart de wereldpremière van de serie in de vorm van een marathon. Koop hier kaarten.

Closed Curtains

De theatervoorstelling Closed Curtains is geïnspireerd door de documentaire This is Not a Film van Jafar Panahi. De cineast maakte deze film toen hij een beroepsverbod had gekregen en twintig jaar lang niet mocht filmen. Panahi liet de film het land uit smokkelen, om deze in Cannes te vertonen.

Movies that Matter presenteert This is Not a Film en Closed Curtains op vrijdag 20 maart.

LEES MEER
Daily Matters

Niets meer missen van het festival? Check dan dagelijks onze online dagkrant Daily Matters. Met updates, foto-reportages, filmpjes en interviews met regisseurs en speciale gasten.

De papieren festivalkrant boordevol informatie over het festival GRATIS thuis ontvangen? Schrijf u dan uiterlijk dinsdag 17 maart hier in.

 

Pubquiz

Voor wie alvast in de stemming wil komen voor het Movies that Matter Festival is er op vrijdag 13 maart de festival pubquiz om 19.30 uur in Filmhuis Den Haag!

Met dank aan onze enthousiaste festivalambassadeurs lichten we op een speelse manier een tipje van de sluier van wat al het moois dat dit jaar op het programma staat. Mis het niet!

 

LEES MEER
Filmbeelden openen je ogen: wat doe jij voor je vrijheid?

Vrede en veiligheid in de wereld zijn belangrijk. Erkenning en waardering voor de mensen die zich hiervoor inzetten is van groot belang. Het Movies that Matter Festival en Camera Justitia openen met beeld onze ogen zodat we zien wat er allemaal gebeurt in de wereld. En dat vrijheid in veel landen dus niet zo vanzelfsprekend is als hier in Nederland.  

Movies that Matter wil discussie initiëren en mensen prikkelen, inspireren en activeren. En daarin investeert het vfonds graag want beelden maken soms pijnlijk duidelijk hoe belangrijk vrede is. Investeren in vrede is een must! 

Het vfonds is sinds 2011 hoofdpartner van Movies that Matter. Vanaf 2013 ondersteunt het vfonds daarnaast ook het programmaonderdeel Camera Justitia.

Blikvangers aan het Spui

Het Movies that Matter Festival biedt dit jaar een drietal exposities. De tentoonstelling Blikvangers aan het Spui toont een selectie foto's uit het Nationaal Archief. Daar ligt het grootste fotoarchief van Nederland, met zo’n 15 miljoen foto’s uit de afgelopen 170 jaar.

LEES MEER
Het Groene Huis

Documentair fotografe Liny Mutsaers bezocht in de afgelopen jaren Syrische vluchtelingen in Jordanië. Vanaf de eerste reis in 2012 hebben de verhalen haar niet meer losgelaten. Met de tentoonstelling Het Groene Huis wil de fotograaf middels familieportretten aandacht vestigen op alle Syriërs die moesten vluchtten.

LEES MEER
Refugee Republic

Wereldwijd wonen vluchtelingen gemiddeld zeventien jaar in een of andere vorm van opvang. We kennen allemaal de beelden van vluchtelingen die in erbarmelijke omstandigheden op hulp wachten, maar die beelden laten slechts een gedeelte van de werkelijkheid zien. Het Movies that Matter Festival presenteert  in samenwerking met Submarine Channel Refugee Republic.

LEES MEER
Logo Amnesty International  Logo VFonds   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube